„Mândru mi-s că-s bănățan”, concurs de recitare în grai, la Timișoara FOTO

„Mândru mi-s că-s bănățan”, concurs de recitare în grai, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1520846847">

Un evenimente menit să păstreze și să promoveze tradițiile și graiul bănățean a ajuns în acest an la a șasea ediție. Peste 150 de elevi au participat, la finalul acestei săptămâni, la un concurs de recitare în grai bănățean organizat de Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara.

„Decembrie nu e numai luna cadourilor, este și luna tradițiilor. A devenit deja o tradiție să recităm poezii în grai la Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara. Concursul județean de recitare în grai „Mândru mi-s că-s bănățan” a ajuns la a șasea ediție. Acest concurs promoveaza păstrarea graiului și a tradițiilor din zona folclorică a Banatului. Organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, cu Consiliul Județean Timiș și cu Asociația Banat ’84, acest eveniment încurajeaza elevii județului nostru, de la cei mai mici, din clasa pregătitoare, pâna la cei de clasa a VIII-a, să învețe și să recite poezii în grai, scrise de către autori din Banat. Concursul s-a desfășurat în două zile, 6 și 7 decembrie, pentru cele două secțiuni, primar și gimnaziu. Cei peste 150 de elevi participanți au purtat costume populare autentice și au încântat sufletul publicului. Aplauzele, mesajele poeziilor recitate, precum și momentele muzicale au animat Școala Gimnazială 30, gazdă primitoare de fiecare dată pentru recitatori talentați”, au transmis organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.