Memoriile Ninei Cassian, într-un spectacol la Teatrul Național Timișoara

Memoriile Ninei Cassian, într-un spectacol la Teatrul Național Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Două noi spectacole au fost pregătite de teatrul naţional timişorean pentru a marca cele trei decenii scurse de la revolta timişorenilor care a declanşat căderea regimului comunist. Primul dintre acestea, „Prin oglindă”, un spectacol creat de actriţa Mălina Petre în care povesteşte memoriile poetei Nina Cassian, va avea loc sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19.00, în sala „Uţu Strugari”.

Spectacolul urmăreşte destinul în exil al poetei, prozatoarei şi traducătoarei pe care Tudor Arghezi a considerat-o „un talent incontestabil” şi care a fost muza lui Ion Barbu.


Intrând în dizgraţia regimului comunist, Nina Cassian a început să scrie proză şi poezie pentru copii, iar în 1885, când a fost invitată la New York ca „visiting professor” şi a aflat despre arestarea şi uciderea în închisoare a lui Gheorghe Ursu, care-i fusese prieten apropiat, a decis să nu mai revină în ţară şi în următoarele trei decenii şi-a continuat cariera în Statele Unite ale Americii. Viaţa ei a devenit o poveste despre dezrădăcinare şi identitate, despre feminitate, dincolo de oglindă. Scenografia spectacolului este semnată de Geta Medinski, iar conceptul de iluminat îi aparţine lui Florian Putere. Biletele se găsesc la agenţiile teatrului sau online, pe www.tntimisoara.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.