Meteorologii anunță temperaturi de până la 8 grade de Revelion. La munte...

Meteorologii anunță temperaturi de până la 8 grade de Revelion. La munte sunt așteptate ninsori

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii anunță, pentru noaptea de Revelion și pentru primele zile ale noului an, temperaturi normale pentru această perioadă, care se vor situa în jurul valorilor de -8 și 8 grade celsius. Este posibil ca, la munte, să fie ninsori.

„În ultima zi a anului 2019 valorile de temperatură vor marca o creștere în cea mai mare parte a țării, temporar vor fi înnorări, însă doar pe spații mici. Trecător se vor semnala precipitații slabe, mixte în Moldova, în primele ore ale intervalului, când vor favoriza depuneri de polei, iar seara și noapte și în sud-est, în timp ce la munte, dar și în Maramureș și în Transilvania, izolat va ninge”, a precizat, pentru Mediafax, meterologul de serviciu din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte (Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși temporar 80 km/h, spulberând zăpada depusă).

La cote mai reduse, intensificări ale vântului sunt așteptate local și în Moldova, în sudul și sud-vestul Olteniei.

„Maximele pentru ultima zi a anului 2019 se vor încadra între -1 și 8 grade, mai scăzute în depresiuni, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 și 1 grad. Cele 8 grade sunt așteptate în zona subcarpatică a Munteniei și a Olteniei și temperaturi la fel de ridicate, de 6 până la 7 grade, sunt așteptate în sudul țării.


(…) Pentru prima zi a noului an, temperaturi în jurul celor normale pentru începutul lui ianuarie”, mai precizează reprezentantul ANM.

Cerul va fi variabil, doar cu înnorări temporare în prima parte a intervalului când, izolat și trecător, se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte și în centru și mai ales lapoviță în estul țării.

„Maximele pe data de 1 vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Mai cald tot în partea de sud a țării. Iar pentru a doua zi din noul an, vremea va fi normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare pe la munte, unde doar izolat și trecător vor mai fi posibile ninsori slabe sau fulguieli”, mai spune meteorologul.

Joi, în a doua zi a noului an, maximele se vor încadra în general între 0 și 5 grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -8 și 0 grade, mai coborâte în depresiuni. Noaptea și dimineața în zonele joase de relief, pe arii restrânse, vor fi condiții de ceață.

„Iar pentru zona Municipiului București, în ultima zi a anului 2019, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale. Cerul, mai mult senin în primele ore, va avea înnorări temporare în restul intervalului și doar trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe în a doua parte a nopții. Slab și moderat vântul, maxima de 5-6 grade, minima – mai ridicată decât în noaptea precedentă -, va fi de -2 – 0 grade”, spune meteorologul.

În prima zi a noului an, în Capitală, temperaturile vor fi, în continuare, în jurul celor normale pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat.

„Maxima pe data de 1 ianuarie va fi de 6-7 grade, iar minima se va situa în jurul a -4 grade. Iar pentru a doua zi a noului an, vremea va fi normală sub aspect termic, un cer variabil, un vânt slab și moderat, o maximă în jur de 5 grade și o minimă de -4, -2 grade”, mai spune sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.