Mii de timișoreni de toate vârstele, la parada de 1 Decembrie. Oficialitățile,...

Mii de timișoreni de toate vârstele, la parada de 1 Decembrie. Oficialitățile, apel la unitate FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Câteva mii de persoane de toate vârstele au participat, astăzi, la evenimentele dedicate Zilei Naționale a României, organizate pe B-dul Take Ionescu. Punctul culminant a fost parada de 1 Decembrie, unde cei prezenți au putut admira TAB-uri, un elicopter militar, trupele speciale ale Poliției Timiș sau chiar șalupa Poliției Locale Timișoara, cu care se fac patrule pe Bega.

Seria acțiunilor organizate de 1 Decembrie a început în jurul orei 12.00, în fața sediului Poliției Timiș. Nicolae Robu a fost printre ultimii ajunși la eveniment, cu doar patru minute înainte de începerea manifestărilor. Tot primarul Timișoarei a fost cel care a plecat primul, imediat după ce oficialitățile prezente au ținut discursurile, nerămânând la defilare.

La 12.01, s-a intonat Imnul Național al României, iar apoi mai mulți preoți au oficiat o slujbă religioasă. A urmat seria discursurilor. Europarlamentarul PSD Maria Grapini a vorbit despre cât de important este ca românii să fie uniți. „Să ne gândim la eroii noștri care au făcut ca acum 30 de ani Timișoara să fie primul oraș liber. Avem nevoie de unitate, trebuie să fim uniți, să ne iubim patria. Vreau să le adresez un salut de mulțumire tuturor românilor care muncesc cinstit și corect în alte state, acolo crează un colț de Românie și trebuie să fim uniți și cu ei”, a spus Maria Grapini.

De asemenea, primarul Nicolae Robu a amintit în discursul său despre cei 30 de ani care au trecut de la Revoluția Română. Sunt 30 de ani de când aici, în Timișoara, s-a dat semnalul luptei pentru libertate în acea societate comunistă. Recunoștință eroilor Timișoarei și tuturor celor care la finalul anului 1989 și-au dat viața pentru libertate. Avem o țară frumoasă, cu un relief echilibrat diversificat, încă avem bogății ale subsolului, suntem oameni capabili, oameni harnici, haideți să fim și uniți ca să facem să ajungem la un alt nivel de prosperitate, a spus Nicolae Robu.

A urmat la microfon Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, care a fost nevoit să-și întrerupă discursul la un moment dat, pentru că unui pompier care urma să defileze i s-a făcut rău. Înainte de a fi de stânga sau de dreapta, suntem români. Eu cred că este de datoria fiecăruia dintre noi să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a păstra intacte valorile democrației, ale libertății și ale dreptății. Am dovedit că fiecare proiect ce a devenit realitate la Consiliul Județean Timiș este un pas înainte, motiv pentru care vreau să le transmit cetățenilor județului Timiș și românilor din toate colțurile țării un îndemn personal. Credeți în voi înșivă și în România, a afirmat Călin Dobra.

Înainte de defilarea de 1 Decembrie, au fost cântate și câteva melodii patriotice. Parada a fost urmărită de câteva mii de persoane, iar prichindeii au fost cei care s-au bucurat cel mai mult de acest moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.