A murit Marie Fredriksson, solista legendarei formații Roxette

A murit Marie Fredriksson, solista legendarei formații Roxette

0
DISTRIBUIȚI

Solista trupei Roxette, Marie Fredriksson, a murit la vârsta de 61 de ani, potrivit unui anunţ făcut de managera artistei.

Una dintre cele mai populare cântăreţe din lume, Marie Fredriksson a murit pe 9 decembrie. „Cu profundă tristeţe vă anunţăm că una dintre cele mai mari şi mai iubite artiste s-a dus. Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie din cauza problemelor mai vechi de sănătate pe care le avea“, a transmis managera cântăreţei, Marie Dimberg, potrivit presei suedeze.

În urmă cu 16 ani, Marie Fredriksson a suferit o operaţie pe creier din cauza unui cancer agresiv.

Jumătatea solistei din Roxette, Per Gessle, a transmis un mesaj prin care îşi exprimă durere: „Transmit toată dragostea mea ţie şi familiei tale.


Mi-ai fost cel mai bun prieten vreme de 40 de ani! Nimic nu va mai fi la fel fără tine!“. Marie Fredriksson şi Per Gessie au format Roxette în 1986, devenind rapid una dintre cele mai iubite trupe suedeze la nivel mondial. Duo-ul a vândut peste 75 de millioane de albume la nivel global şi a ajuns în fruntea topului american Billboard de patru ori. Printre cele mai cunoscute melodii se numără „It Must Have Been Love“, „Joyride“, „Listen To Your Heart“ şi „The Look“. În paralel, Marie Fredriksson s-a bucurat şi de o carieră solo de succes, printre cele mai îndrăgite creaţii ale sale fiind baladele „Still Smelling Love“, „Faith“ şi „Sparvöga“.

În 2002, Marie Fredriksson a descoperit că are o tumoare pe creier şi a fost operată, însă medicii i-au spus că şansele de supravieţuire sunt de doar 25%. Cântăreaţa a trecut cu bine peste intervenţie, dar şi peste o lungă perioadă de recuperare în care a suferit tratamente dure. În albumul său solo, „The Change“, lansat în 2004, Marie Fredriksson a cântat despre experienţa prin care a trecut. În 2009, Marie Fredriksson şi Per Gessie s-au reunit şi au pornit în turneu. În 2013, cântăreaţa şi-a lansat ultimul album solo, „NU“, cu melodii în limba maternă. Materialul discografic a fost produs de Mikael Bolyos, cu care Marie Fredriksson a fost căsătorită din 1994 şi până la momentul morţii sale. Cei doi au împreună doi copii, Josefin Bolyos (26 de ani) şi Oscar Bolyos (23 de ani). În 2016, Roxette a anunţat că solista se confruntă din nou cu probleme de sănătate, motiv pentru care nu se mai poate dedica trupei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.