Muzica timișorenilor de la Methadone Skies este inclusă în topurile internaționale de...

Muzica timișorenilor de la Methadone Skies este inclusă în topurile internaționale de sfârșit de an

0
DISTRIBUIȚI

Albumul formației timișorene Methadone Skies , „Different Layers Of Fear” are parte de recunoaștere internațională în clasamenetele specializate de sfârșit de an. Site-ul belgian „Nem Musical Horizons“ a alcătuit un top al anului în care discul timișorenilor ocupă locul 18. „Un album lung, dar foarte bun. Stoner cu solo-uri epice. O mențiune specială pentru copertă care este una deosebită“, se spune în prezentarea discului. Site-ul sârbesc Balkanrock a inclus acest material discografic, de asemenea, printre albumele anului, în acest clasament regăsindu-se și alte nume ca Alcest, Baroness, Blut aus Nord, Bob Mould, Catfish and the Bottlemen, Chelsea Wolfe, Elbow, Fontaines D.C., Iggy Pop, In Flames, James Blake, Kate Tempest, Korn , Leonard Kohen, Mark Lanegan Band , Opeth, Pixies, Swans, Villagers of Ioannina City sau Thom Yorke.

Formația timișoreană Methadone Skies a lansat în luna mai a acestui an, al patrulea album discografic intitulat „Different Layers Of Fear” prin propriul lor imprint, Haywire Records.


Discul conține șapte piese ce au un total de 72 minute, iar materialul este cel mai divers si grandios de până acum, lăsând în fundal stoner rock-ul, aducând în prim plan elemente de post rock, doom metal, psychedelic si progressive rock. Chiar și așa, identitatea muzicală a trupei a ramas intactă, extinzându-și în schimb, orizonturile muzicale. „Different Layers of Fear” a fost înregistrat și editat la Consonance Studio Timișoara de către Edmond Karban, Cristian Popescu și Andrei Jumugă (membrii dordeduh, Sunset in the 12th House) în perioada octombrie – decembrie 2018. Apoi, a fost mixat și masterizat de către James Plotkin (care a lucrat cu o multitudine de artisti precum Neurosis, Isis, Nadja, Tim Hecker, Fennesz sau Acid Mothers Temple, s.a.m.d) în decembrie 2018 – ianuarie 2019. Clape și sintetizatoare adiționale au fost adăugate de către Marius Muntean (The Thirteenth Sun, Black Water), iar pe piesa „A Glitch in the Sun” trupa a colaborat din nou cu Davide Straccione (Zippo, Shores of Null), acesta fiind la voce (primul featuring al solistului Italian a fost pe „Tatabong”, de pe albumul Eclectic Electric lansat in 2014). Grafica a fost realizată în intregime de către Mihai Mănescu (aka Obsidian Nibs).

Formația timișoreană a realizat un turneu de promovare al acestui disc care a ajuns și în câteva țări din Europa, iar ultimul concert de „acasă“ l-a susținut la sfârșitul lunii octombrie, alături de legendara trupă japoneză Acid Mothers Temple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.