Nicolae Robu: „În 2020 începe construcția noii maternități a Spitalului Municipal Timișoara”....

Nicolae Robu: „În 2020 începe construcția noii maternități a Spitalului Municipal Timișoara”. Investiția va costa zeci de milioane de euro FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Noi detalii privind proiectul noii maternități a Spitalului Municipal Timișoara, care urmează să fie realizată pe str. Balta Verde, au fost oferite, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la primărie, de către directorul firmei care a realizat proiectul.

Vă reamintim că noua maternitate va avea o suprafață totală de 25.000 mp, din care 5.200 mp reprezintă corpul administrativ, și va fi compusă din subsol, demisol, parter, patru etaje și etajul cinci retras. Valoarea investiției se ridică la o sumă uriașă, fiind vorba de 301 milioane lei, fără TVA.

În total, în noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara vor fi disponibile 306 paturi, din care 150 pentru Obstetrică-Ginecologie, 70 pentru Neonatologie, 43 pentru nou-născuți, iar restul pentru ATI. De asemenea, în cadrul clădirii vor fi disponibile șase blocuri operatorii, plus trei blocuri de nașteri, precum și șase săli de nașteri, un ambulatoriu de specialitate, 24 de paturi pentru spitalizarea de zi și va fi reluată fertilizarea in vitro.

„Proiectul se află în faza obținerii autorizației de mediu, apoi urmează obținerea autorizației de construcție. Este o construcție modernă, care înglobează tehnologiile actuale de execuție, cu structură de rezistență”, a detaliat reprezentantul proiectantului general.

Nicolae Robu a explicat că deși investiția este una foarte mare, Primăria Timișoara și-o asumă, fiind vorba despre „un obiectiv extrem de important, plecăm la drum în ideea că investiția este din bugetul local. Noi vom reuși să luăm și credit pentru acest proiect, dar, din păcate, un cetățean al acestui oraș a întârziat un credit timp de un an de zile. Am câștigat în instanță, dar ne-a blocat un an. Contăm pe faptul că vom reuși să atragem bani de la bugetul de stat cel puțin pentru echipamente. O nouă maternitate în Timișoara nu va deservi doar municipiul Timișoara”.

Potrivit primarului Timișoarei, licitația pentru execuția lucrărilor va fi demarată anul viitor și tot în 2020 va începe și construcția noii maternități.

„Este o investiție asumată.


Urmează să dăm drumul la licitația pentru execuție în 2020 și vom începe efectiv construcția. Ne bazăm pe un credit pentru maternitate. Vom porni la drum pe bugetul local, eșalonăm lucrările. Vom aloca bani să putem da drumul la licitație și în 2020 vom putea suporta de la bugetul local, dacă nu reușim de la început să atragem bani de la bugetul de stat. Mergem după modelul de la spitalul de copii, unde l-am aplicat cu succes. Dacă vin banii, un astfel de obiectiv poate fi făcut în doi ani. Predarea la cheie este prevăzută în trei ani de către proiectanți. Dacă ai bani, poți să faci foarte repede”, a precizat Nicolae Robu.

Conform edilului-șef, anul 2023 reprezintă „un termen realist de finalizare a lucrărilor” la noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.