Nicolae Robu anunță că a făcut rost de banii necesari pentru realizarea...

Nicolae Robu anunță că a făcut rost de banii necesari pentru realizarea Monumentului Revoluției, cu ajutorul unui donator misterios

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Timișoara, că s-au găsit banii necesari realizării Monumentului Revoluției, la 30 de ani de la evenimentele petrecute în Decembrie 1989.

Vă reamintim că primarul Timișoarei a făcut un prim apel cu scopul donării de sume de bani pentru realizarea acestui monument doar în urmă cu aproape două luni. În total, suma necesară fiind de aproximativ 450.000 de euro.

„Știți că am deschis o colectă de bani pentru a realiza un monument al Revoluției, am ținut să fie gata pentru aceste zile, pentru a-l inaugura. Nu am reușit asta, dar vă dau o veste bună, în premieră. Este rezolvată problema banilor și se va trece la montarea acestui monument, exclusiv din bani privați. Cu greu, dar am reușit. Mulțumirile către toți contributorii vor fi aduse la momentul potrivit”, a declarat Nicolae Robu.

Ulterior, primarul Timișoarei a declarat presei că este posibilă amplasarea Monumentului Revoluției după ce un om de afaceri a decis să aloce suma de bani necesară, însă edilul-șef nu a dorit să-i dezvăluie numele, deocamdată.

„O să fac publică lista contributorilor, desigur, la momentul potrivit.


Cineva și-a luat angajamentul să completeze cât mai e necesar până la atingerea sumei care să ne permită realizarea Monumentului Revoluției. Eu voi continua strângerea de fonduri, astfel încât cel în cauză, dacă se va putea, să-și recupereze o parte din suma foarte mare pe care o va pune el acum de dragul orașului. Așa a fost înțelegerea noastră. Vă voi da detaliile la momentul potrivit. În condițiile acestea, eu zic că ar putea fi gata chiar în luna ianuarie, pentru că imediat după sărbători vom trece la realizarea practică, după macheta care e deja făcută, și realizarea nu durează foarte mult. Deci, în ianuarie-februarie cred că e un termen rezonabil, realist. S-au strâns bani, nu până la suma necesară, dar, așa cum am spus, cineva își asumă să completeze acum, pentru a nu mai întârzia mai mult cu acest monument și, desigur, își asumă și riscul să rămână cu contribuția atât cât o face. Este patronul unei firme importante, timișorean”, a precizat Nicolae Robu.

Monumentul Revoluției urmează să fie amplasat pe spațiul verde dintre catedrală și podul spre Piața Maria. Proiectul a fost finanțat, în urmă cu cinci ani, cu 170.000 de euro, de către Consiliul Local Timișoara, dar de atunci nu s-a mai auzit nimic de el, până în toamna acestui an.

De asemenea, primarul Timișoarei a anunțat că în data de 20 decembrie va fi dezvelită și o placă de bronz, care va fi montată pe clădirea în care va fi realizat viitorul Muzeul al Revoluției, ca omagiu pentru eroii din capitala Banatului care au murit în timpul evenimentelor petrecute acum 30 de ani.

„Placa de bronz a fost donată de Casa Albă, SUA, de președintele Donald Trump. Va fi prezent la eveniment și noul ambasador al SUA la București”, a precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.