Intervenție chirugicală mai puțin obișnuită, la Timișoara. De ce a fost scăzută...

Intervenție chirugicală mai puțin obișnuită, la Timișoara. De ce a fost scăzută temperatura pacientului la 20 de grade Celsius

3
DISTRIBUIȚI

O operație spectaculoasă a fost efectuată, în urmă cu câteva zile, de către medicii din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, cu scopul salvării vieții unui pacient.

Potrivit medicului chirurg Horea Feier, care a realizat intervenția, pacientul suferea de o afecțiune gravă. Astfel, aorta, vasul principal prin care circulă sângele în organism, prezenta dilatații severe care afectau toate segmentele sale, pacientul având un risc de ruptură și de deces subit extrem de ridicat.

Intervenția chirurgicală a fost una dificilă, în condițiile în care medicii timișoreni au fost nevoiți să răcească temperatura pacientului la 20 de grade.

„Operația a constat în montarea unei proteze hibride, Jotec E-Vita Open Plus, care a permis înlocuirea, într-un singur timp chirurgical, a aortei ascendente, arcului aortic și a aortei descendente.


Dificultatea procedurii constă în realizarea acestei intervenții în stop circulator sistemic, răcind temperatura pacientului la 20 de grade, pentru a putea reimplanta în proteză toate vasele care pornesc din aceste segmente ale aortei, intervenția având o durată de 10 ore”, a explicat medicul chirurg Horea Feier.

Intervenția chirurgicală a fost una de succes, astfel că pacientul a fost externat din spital în a unsprezecea zi postoperator.

Potrivit reprezentanților Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, aceasta este a doua astfel de intervenție realizată în țara noastră, prima fiind efectuată tot în cadrul acestei unități medicale, în urmă cu doi ani.

3 COMENTARII

  1. Da. Dar acum doi ani aici la Institut a fost realizata prima operatie de acest gen de Domnul doctor Nechifor! Un medic de exceptie! Cel mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.