Pentru ce obiectiv cheie din Timiș cere USR bani în bugetul din...

Pentru ce obiectiv cheie din Timiș cere USR bani în bugetul din 2020

0
DISTRIBUIȚI

Ludovic Orban discută, în această dimineață, cu Dan Barna despre proiectul Legii bugetului de stat. USR solicită tăierea fondurilor pentru academiile de știință, suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea.

„USR a trimis Guvernului PNL peste 60 de amendamente la legea bugetului pentru 2020, care vizează tăierea fondurilor pentru academiile de știință, suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea. Prin amendamentele trimise Guvernului Orban, USR cere tăierea fondurilor pentru academiile de politruci și sinecuriști. Sumele acordate Academiei de Științe ale Securității Naționale și Academiei Oamenilor de Știință din România nu se justifică, în opinia USR. Reputația sistemului de învățământ și cercetare de stat a suferit enorm din cauza scandalurilor legate de plagiate, falși doctori sau falși profesori.


Cele două academii sunt o risipă de fonduri și nu contribuie în niciun fel la îmbunătățirea sistemului de învățământ și cercetare de stat”, transmite USR, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Printre amendamentele depuse de USR se numără suplimentarea fondurilor pentru investiții în infrastructură: „Suplimentarea cu 160.000 mii lei a fondurilor pentru întreținerea infrastructurii rutiere; Plata avansului pentru drumul de legătură autostrada A1 Arad-Timișoara-DN 69; Fonduri pentru realizarea podului de peste râul Arieș, județul Cluj; Efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru extinderea Aeroportului Iaşi; Suplimentarea fondurilor pentru autostrada București-Brașov; Fonduri pentru reabilitarea pasajului de pe DN6 peste Centura București; Fonduri pentru varianta de ocolire a Sighișoarei”, mai transmite USR.

De asemenea, USR solicită îmbunătățirea condițiilor din sistemul de educație, de la reabilitarea școlilor la angajarea de profesori logopezi și consilieri pentru elevi: „Fonduri pentru expertizarea seismică a clădirilor în care se află școli; Fonduri pentru dotarea a 400 de școli de stat cu grupuri sanitare; Extinderea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii; Dublarea sumei alocate pentru a asigura 1 psiholog/ consilier școlar la 400 de elevi, în loc de 800; Dublarea sumei alocate pentru lucrări de renovări la cele peste 2.000 de școli în stare precară, fără laboratoare de științe și săli de sport; Finanțarea a 200 de posturi pentru profesori consilieri pentru sprijinirea elevilor în alegerea carierei; Fonduri pentru 100 de posturi de profesori logopezi; Majorarea bugetului pentru fondul de dezvoltare instituțională (FDI)”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.