Placă din bronz oferită de Donald Trump la 30 de ani de...

Placă din bronz oferită de Donald Trump la 30 de ani de la Revoluția Română, dezvelită la Timișoara în prezența noului ambasador al SUA

0
DISTRIBUIȚI

Cei 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989 au fost marcați, astăzi, printr-un eveniment special. Astfel, pe clădirea fostei garnizoane din Piața Libertății, în care ar urma să fie realizat Muzeul Revoluției, a fost dezvelită o placă memorială din bronz dedicată evenimentelor de acum 30 de ani, care a fost oferită de președintele SUA, Donald Trump. La festivitatea de dezvelire a plăcii a participat și ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

„Această placă este dedicată spre eternă amintire locuitorilor eroici ai Timișoarei și martirilor care au pierit în urmă cu treizeci de ani luptând pentru libertate, democrație și drepturile omului în Decembrie 1989. Dumnezeu să le binecuvânteze memoria! Dumnezeu să binecuvânteze poporul roman! Donald J. Trump, Președintele Statelor Unite ale Americii”, este gravat pe placa trimisă de Donald Trump.

Placa din bronz a fost realizată de către firma de construcții Constructim, din Timișoara, și are dimensiunile 1,2×0,8m.

„Ideea a venit din partea unor oameni din România și din Timișoara să capteze cuvintele președintelui Trump și au făcut această placă în memoria oamenilor pierduți la Revoluție. Textul acesta vine direct de la domnul Trump și placa a fost făcută aici. Președintele trimite aceste cuvinte în memoria oamenilor morți atunci și ca mulțumire orașului Timișoara că a început Revoluția împotriva comunismului. E o mare onoare pentru mine să fiu aici.


Eu am fost născut în România în timpul lui Ceaușescu, după care eu și familia am plecat în 1965 și nu mi-am închipuit în viața mea că comuniștii o să dispară cât sunt viu și nu mi-am închipuit în viața mea că o să am onoarea să vin înapoi în România în calitatea asta”, a declarat ambasadorul SUA la București.

De asemenea, Adrian Zuckerman a vorbit și despre corupția din România, precizând că țara noastră nu este complet eliberată.

„Este fantastic. România a făcut lucruri pe care nu puteam să mi le imaginez. Din păcate, sunt multe alte lucruri de făcut. Sunt o mulțime de influențe maligne, din păcate, care vin de la vecinii din nord, din păcate, sunt influențe de la chinezii comuniști. Și acum, la 30 de ani de când au căzut comuniștii, este straniu să avem discuții de chestiuni ca 5G cu chinezii comuniști. Îmi pare rău că se întâmplă așa ceva. Trebuie să mergem înainte și trebuie tot timpul să ținem minte cum s-a câștigat. Se fac pași importanți în fiecare zi. Am avut săptămâna asta discuții cu președintele Iohannis, cu primul ministru Orban și au idei să meargă înainte și să facă multe avansuri împotriva corupției pentru ca România să poată să avanseze pe toate fronturile, economic, militar, industrial. E singurul fel de a merge înainte. Am urmărit cu multă atenție și ce îmi aduc aminte cel mai mult e că lucrurile acestea au început în Germania și în alte țări și nu pot spune ce bucuros am fost când am văzut că începe și în România. România a fost ultima și, din păcate, România nu este complet eliberată. Sper că ce a început acum 30 de ani să se completeze în viitorul apropiat”, a declarat Zuckerman.

La ceremonia de dezvelire a plăcii au participat și primarul Nicolae Robu, mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, parlamentari și revoluționari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.