Optimism şi anunţuri surpriză la aniversarea sportivă a Politehnicii. Ion Timofte, alături...

Optimism şi anunţuri surpriză la aniversarea sportivă a Politehnicii. Ion Timofte, alături de clubul care va renunţa la particula „ASU”!

1
DISTRIBUIȚI

 

Astăzi se aniversează 98 de ani de la naşterea echipei de fotbal Politehnica Timişoara. Instituţia de învăţământ superior a ţinut să marcheze momentul (şi) printr-o conferinţă care a avut câteva anunţuri surpriză. Rectorul UPT, Viorel Şerban a spus că în câteva luni de zile particula „ASU” va dispărea din denumirea echipei de fotbal din Liga a II-a. De asemenea s-a oficializat şi colaborarea cu Ion Timofte, care are rol de „consilier” pentru clubul viola.

La conferinţa de la Universitatea Politehnica au participat mai mulţi reprezentanţi ale diferitelor secţii ale clubului sportiv şi nu numai. Poate cele mai interesante anunţuri sunt legate de echipa de fotbal susţinută şi de suporterii din asociaţia Druckeria. Astfel, Viorel Şerban a anunţat că în viitorul apropiat va dispărea particula „ASU”.

„Nu am stabilit data, dar poate puţină lume ştie că Politehnica e un brand înregistrat de Universitatea Politehnica Timişoara. Tot poate foarte puţină lume ştie că ACS Poli a jucat cu acordul nostru (n.r. cu numele), pentru că Poli e o derivată a Politehnicii şi în fiecare an sau la doi ani primeau acord din partea universităţii să joace cu denumirea Poli…”, a spus Viorel Şerban.

Întrebat dacă asta înseamnă că ACS Poli nu va mai avea dreptul să joace cu denumirea de „Poli”, Şerban a replicat ironic cu referire la situaţia grupării aflată în insolvenţă şi pe loc retrogradabil în Liga 3: „Credeţi că va fi nevoie?”.

„Poate că după încetarea mandatului meu de rector o să vă povestesc mai multe, de perioada anilor 90 şi ce am întreprins noi… Acel sistem de SRL, o întreagă nebunie, care din punct de vedere legal nu are acoperire,… dar după martie 2020 (n.r. data la care nu va mai fi rector)”, a adăugat rectorul Univ. Politehnica.

„Tim” s-a alăturat „Băieţilor în ghete”

O altă surpriză e înregimentarea oficială a lui Ion Timofte în conducerea lui ASU Politehnica. Fostul internaţional colabora deja neoficial cu clubul de o perioadă de timp, oricum „Tim” nu va fi deocamdată remunerat. El are un rol mai mult de consilier şi sfătuitor. Timofte a şi propus în trecutul apropiat o serie de jucători clubului timişorean, el fiind prezent la multe meciuri din ligile inferioare.

„Începând de azi, oficial, alături de mine şi prorector se află consilier şi Timofte. A agreat să vină alături de noi şi să încerce să ne ajute la luarea celor mai bune decizii. E o acţiune total voluntariată. Vom crea un grup de legende a Politehnicii, care să aibă şi expertiza necesară pentru atingerea obiectivului.


Pentru ca Poli să arate că e o echipă care reprezintă cu mândrie şi Universitatea şi oraşul”, a mai spus Viorel Şerban.

„Mă bucur că am făcut parte deşi doar doi ani şi jumătate din Poli ca jucător. A fost o perioadă frumoasă, când chipele din Bucureşti erau palide când veneau la Timişoara. Erau alte vremuri… şi când eram la ACS, eram aproape de aceată grupare, cu un sfat, cu un card… Şi acum dacă imi cer sfatul i le-am dat. Nu înseamna că mă voi implica zi de zi, vedem pe viitor”, a precizat Ion Timofte.

Oameni de afaceri în sprijinul Politehnicii

ASU Politehnica traversează o perioadă sportivă bună în B, unde e neînvinsă sub comanda antrenorului Octavian Benga şi se află la doar patru puncte de locul 3, de baraj. Nu acelaşi lucru se poate spune despre partea financiară, bugetul mic al echipei a suferit şi câteva lovituri în ultima perioadă, dar există şi unele soluţii venite din partea UPT-ului.

„Problemele au devenit mai critice, anul acesta a atins un maxim… Centrul de copii costă foarte mult, sunt deplasări, mese… Singura sursă publică era CJT, anul acesta a refuzat să ne mai acorde… nu ştim de ce. 200.000 lei au dispărut astfel, sumă acoperită prin alte eforturi. Şi numărul de spectatori a scăzut. 1.500 spectatori (medie) ne-ar fi asigurat un confort. Căutăm sponsori…”, a explicat Viorel Şerban.

Politehnica a început să contacteze treptat pe cei o sută de oameni de afaceri de succes care au absolvit şi care au fost implicaţi recent într-un proiect pentru sprijinirea a 100 de studenţi performanţi. „Începem să contacăm o parte din ei, patru vor veni alături de echipă cu sume modice, câteva mii de euro. Soluţia e puţin de la mulţi, ca echipa să rămână în viaţă şi să vină zile mai bune”, a conchis Şerban.

Recent au apărut zvonuri că familia Tender ar dori o implicare, prin fiul mai mare al omului de afaceri Ovidiu Tender, Teodor, dar nu există nimic concret în acest sens.

Tot azi au fost lansate cartea „Olimpicii noștri” (autor Mihaela Popescu), cu 12 personalităţi sportive ale Politehnicii, și un album foto al Centrului de Copii si Juniori. De asemenea pe tricourile de joc va apărea din 2020 sigla prin care se celebrează cei 100 de ani de existenţă ai instituţiei de învăţământ superior, prima de acest gen de pe Bega.

O veste bună e şi că Clubul Sportiv Universitar Politehnica a revenit sub aripa UPT-ului în această toamnă. CSU Poli are şase secţii: scrimă, atletism, canotaj, volei fete, handbal băieţi (Liga a doua) şi pentatlon modern. Rezultate foarte bune există la primele trei, recent echipa masculină de scrimă cucerind Cupa României.

1 COMENTARIU

  1. Cum adică ii costa mult centrul de copii pe cei de la Asu? Fiecare copil plătește lunar intre 150-250 lei , iar acolo sunt în jur de 300 de copii….Iar cei care sunt la Liga Elitelor au primit de la Frf bani pentru cazare si deplasare.Echipamentele sunt cumparate de parintii , turneele de fotbal , care costa un copil 1500-2000 lei / an , deasemenea platite de parinti ….Iar dl primar sa faca bine sa isi gaseasca alt hobby, deoarece este unul din principalii vinovați a dispariției fotbalului timișorean.

    Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2019/12/politehnica-aniversare-sportiva/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.