Universitatea Politehnica se pregăteşte de construcţia unei noi săli de sport. În...

Universitatea Politehnica se pregăteşte de construcţia unei noi săli de sport. În ce stadiu se află proiectele deja făcute publice

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara aşteaptă de mulți ani o sală polivalentă de mari dimensiuni, are una de dimensiune medie care a rămas în şantier şi va mai avea o sală micuţă. Baza Sportivă Nr. 4 a Universităţii Politehnica va fi construită pe Aleea Ghirodei, a anunţat rectorul UPT, Viorel Şerban. Arena va fi dedicată echipelor de scrimă şi volei din cadrul CSU Politehnica.

Viorel Şerban a vorbit cu ocazia aniversării a 98 de ani de Poli Timişoara in sport şi despre infrastructură. Rectorul universităţii a anunţat şi o mică surpriză, construcţia unei noi săli pe locaţia fostei Facultăţi de Hidrotehnică, aflată pe Aleea Ghirodei. „Surpriza vine cu data de 29.11 – o solicitare a noastră de un an de zile în spaţiul existent în zona Ghiroda, fosta Facultate de Hidrotehnică, ni s-a aprobat construcţia unei săli de sport cu 180 de locuri, dedicată CSU Politehnica. Vom face sală de scrimă pentru competiţiile internaţionale, şi volei de asemenea. Am obţinut prin CNI. Spaţiul e foarte permisiv, 8.700 mp. Pe lângă partea de sală de sport, suntem în etapa avizelor. Va fi şi spaţiu de cazare a sportivilor şi practic acolo se va muta Clubul Sportiv Universitar. Poate vom construi şi terenuri de tenis de câmp…”, a precizat Viorel Şerban. Noua arenă va fi asemănătoare cu cea construită de Universitatea de Vest în zona Oituz.

Rectorul UPT a vorbit şi despre celelalte proiecte de infrastructură, unele dintre ele blocate din diferite cauze, aşa cum e cazul arenei „Ştiinţa”, unde ar fi trebuit de ceva vreme să se inceapă construcţia unei tribune noi.


„Ca patrimoniu sportiv putem spune că vom avea patru baze sportive. Cea numărul 1 e aici (n.r. Ştiinţa), şi probabil ne vom mai desfăşura câteva meciuri de Liga a II-a în primăvară, pentru că in această perioadă, la minister, se schimbă indicatorii economici pentru tribuna care se va construi şi parcarea interioară. E o poveste fără sfârşit. Pentru că acel mare necaz Colectiv a dus la respingerea tuturor proiectelor şi refacerea lor pentru a asigura zona de securitate. Pe noi ne-a prins în plin proces şi ne-au cerut nu ştiu câte avize. E practic o parcare, vestiare, am ajuns la avizul nr. 19. Mi s-a cerut aviz de zgomot inclusiv. Dacă nu deranjează studenţii şi acele clădiri, care de fapt au fost luate de la Universitate…”, a explicat Şerban.

O situaţie jenantă şi pentru oraş e starea Sălii Polivalente nefinalizate. „Baza nr. 2, unde se desfăşoară antrenamentele, şi unde avem de asemenea un mare necaz, cu Sala Polivalentă. Am avut o firmă care a dat faliment şi cu care ne-am judecat patru ani. După care am făcut o licitaţie, a câştigat o firmă care e la fel de proastă ca cea care a dat faliment. Ne luptăm cu ei, dacă nu intră puternic în partea de refacere a acoperişului… vom rezilia şi vom încerca să aducem altă firmă. Suntem într-o situaţie hilară. Politehnica are banii necesari să finalizeze lucrările… Trebuie să respectăm anumite reguli, nu putem discuta cu o firmă şi să zicem: haideţi să facem!…”, a adăugat rectorul Univ. Politehnica. Acesta a precizat că nu s-au acceptat condiţii speciale în Caietul de Sarcini, iar firmele pot fi considerate „rău famate” doar în cazul în care ar fi avut procese pierdute. În aceste cazuri cu probleme nedorite, cei din Politehnică afirmă că nu au toate pârghiile legale pentru a rezolva rapid situaţia.

UPT mai are în drămuire şi o bază sportivă în cartierul Fratelia (Baza nr. 3), unde se află într-un parteneriat cu fostul fotbalist Cristi Dancia, care are o echipă de fotbal pentru copii. Acel teren mai poate suferi imbunătăţiri. Există de asemenea posibilitatea să fie construite adiacent două terenuri de mini-fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.