Polițist inculpat în dosarul de trafic de cocaină al grupării Boncu. Cum...

Polițist inculpat în dosarul de trafic de cocaină al grupării Boncu. Cum i-a fost verificată loialitatea de liderul interlop

1
DISTRIBUIȚI

 

Ancheta DIICOT în dosarul de trafic de cocaină al grupării condusă de Lucian Boncu continuă, procurorii hotărând să-l pună sub acuzare și pe un polițist, care era practic ”lipit” de liderul interlop. Agentul Ilin Dragan, de la secția 2 Poliție, a fost surprins de camera instalată de DIICOT în apartamentul lui Boncu, de mai multe ori. În una dintre discuții interceptate, Boncu îi explica agentului că ”oferirea spre consum e trafic, dacă îți dau ție să tragi e trafic (…) punerea casei în vederea consului îi infracțiune (…) nu poți să ai încredere.


Nu se face cu toți papagalii”. Într-o altă seară, polițistul a fost filmat în timp ce se apleca asupra unei farfurii în care era cocaină, iar apoi își ștergea nasul sau își freca gingiile cu degetul, un gest tipic al consumatorilor ”drogului zeilor”.

Într-o altă seară, când Alin Huc ”Oiță” i-a spus lui Boncu, în timpul unei partide de prizat cocaină, că nu are încredere înn Ilin, acesta l-a liniștit, spunându-i ”milițeanul îi ok (…) îi mega verificat. Am pus la masă, a tras, nu e polițist ca și gabor”.

În ciuda probelor evidente adunate de anchetatori, Ilin, audiat în calitate de martor, a susținut că nu a văzut să aducă cineva droguri pentru consum și că Boncu nu s-a drogat cu cocaină în prezența sa, deși a auzit că se vorbea despre faptul că ar consuma substanțe interzise.

Ilin a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile. După ce a fost pus sub acuzare, a refuzat să mai dea declarații, invocând dreptul la tăcere.

Dragan Ilin este cercetat, din 2016, de DIICOT, într-un alt dosar penal, după ce a vândut acte falsificate unui agent sub acoperire al DGA.

1 COMENTARIU

  1. Bine, la Ilin Dragan, dacă împărțim prostia în mod proporțional ne rezultă următoarele date: 33% pt. că era sârb, 33% pt. că era polițist și 33% pt. că la Secția 2 a fost contemporan cu alți proști. 1% constituie neșansa, de care ceilalți contemporani nu au avut parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.