Premieră în Timișoara: persoanele cu deficiențe de auz se pot bucura de...

Premieră în Timișoara: persoanele cu deficiențe de auz se pot bucura de interpretarea unui concert în limbajul semnelor, la festivalul Time to Rock

0
DISTRIBUIȚI
Foto Vladimir Pogonariu

Organizatorii festivalului Time to Rock, eveniment ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Casa Tineretului, au anunțat că pentru prima oară în Timișoara, persoanele cu deficiențe de auz se pot bucura de interpretarea unui concert în limbajul semnelor. Acest lucru va fi făcut posibil de Lavinia Chitu, care va interpreta concertul trupei byron în limbajul semnelor.

Concertul va avea loc sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 21, iar persoanele interesate vor avea accesul gratuit, după cum spun organizatorii. De asemenea, de acces gratuit la eveniment se vor bucura și persoanele cu dizabilități motorii sau de vedere.

byron vine la Time to Rock Festival 2019 pentru a lansa noul material discografic. „Nouă” este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă. „Nouă” – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață“, spun membrii trupei.

În data de 7 decembrie de la ora 19 la acest eveniment vor fi prezenți byron (lansare album), Toulouse Lautrec, Grave for Sale și BAU (live afterparty), iar duminică 8 decembrie de la aceeași oră vor evolua Dirty Shirt, Crossing Eternity, Sanctuar și BRUM (live afterparty).

Formația Crossing Eternity vine pentru prima dată la Timișoara cu această ocazie. Fondată în 2017, trupa reunește muzicieni din 3 țări (România – Suedia – Germania), extrem de talentați și de experimentați. Solistul Guriță Nicolau a cântat cu Kripton, chitaristul Manu Savu a fost membru Iris, Voltaj 88, bateristul Uffe Tillman a cântat cu Desire și Eternity’s End, iar basistul Johann Hentz a colaborat cu trupele Truda și Vespera. Aventura lor a început în vara anului 2017, când Manu, chitaristul trupei, a intrat în studio doar cu viziunea unei noi trupe și cu multe idei pentru melodii de pus în aplicare. Restul membrilor s-au alăturat pe parcurs. Albumul „Rising World” amestecă elemente moderne din metal cu bucăți psihedelice care poartă ascultătorii către puritatea rock-ului anilor ’70. Materialul discographic reunește 13 melodii epice, extrem de variate din punct de vedere al compoziției și al, arnjamentului, care i-au pus la grea încercare pe artiști.


Versurile spun povestea unor alte lumi și a unei călătorii spirituale în colțuri încă nevăzute și neumblate ale universului, sau chiar ale unor personaje magice, din basme. Nevoia de fantastic și de fabulos i-a împins pe muzicieni să pună în muzică tot ce e nevoie ca să ne potolească setea de magie.

Sanctuar, trupă timișoreană, a debutat pe scena rock-ului autohton în cadrul festivalului Rock la Mureș (Periam – Port) și a participat la mai multe festivaluri de motociclişti, susținând concerte în diferite cluburi locale, dar și țară. După câțiva ani de muncă, Sanctuar a lansat în aprilie 2007 albumul de debut „Fiinţe Alese”. După o perioadă în care trupa ajunge să împartă scene importante cu trupe autohtone (Cargo, Iris, Trooper, Compact, etc), dar și internaționale – Bonfire, (Germania) și Kiss Forever Band (Ungaria), în octombrie 2011, Sanctuar lansează cel de-al doilea album intitulat „30 de Vieţi”. Odată cu lansarea albumului, trupa porneşte într-un turneu care cuprinde 30 de oraşe din ţară. În anul 2013, formația a fost desemnată finalistă la cel mai important concurs rock Wacken Open Air România, reprezentând cu fruntea sus, în acest eveniment, zona de vest a țării. În decursul anului 2016, trupa timişoreană a participat şi la realizarea compilaţiei One Take – Made in TM – disc care conţine melodii înregistrate de zece trupe din oraşul nostru.

Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock / metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc.
Grave for Sale nu este doar o trupă care atinge esența sound-ului surf rock, ci aceasta îmbogățește conștient și treptat acest sound, creând un peisaj sonor tripant, într-un simț psihedelic, impregnându-l cu sunete de synth-uri, pian electric, sunetele unei clape Bontempi găsită aruncată la gunoi, cu sunete de trompetă și ritmuri de tobe extrase din trip hop, wave, ajungând chiar până la down tempo doom, pe lângă elemente consacrate cum ar fi sample-uri de voce, sound de chitară scăldat în reverb și eternul ritm de tobe Too Ta Ta Too Ta. Chiar dacă majoritatea pieselor sunt instrumentale, membrii trupei cântă pe unele piese, în măsura în care vocalul le completează și potențează. Toate piesele, precum și videoclipurile sunt produse DIY de membrii trupei și colaboratorii săi, având ca rezultat o delicioasă amprentă lo-fi. De asemenea, mulți au spus că muzica GFS ar fi potrivită ca soundtrack pentru un film de Tarantino.

Foto: Facebook byron

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.