Premierul despre faptul că punctul 8 al Proclamației de la Timișoara nu...

Premierul despre faptul că punctul 8 al Proclamației de la Timișoara nu a devenit lege: Conjunctura politică e de vină

0
DISTRIBUIȚI

Ludovic Orban a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Timiș, că și-ar fi dorit ca Punctul 8 al Proclamației de la Timișoara să fie pus în practică. Vă reamintim că acest punct prevede interzicerea foștilor activiști din Partidul Comunist, foștilor ofițeri de securitate și foștilor informatori ai Securității să dețină funcții publice pentru un anumit interval de timp.

„Altfel ar fi arătat România după dărâmarea comunismului dacă ar fi fost condusă de cei care au inițiat sau au susținut Proclamația de la Timișoara și sunt convins că România ar fi fost mult mai departe dacă Punctul 8 al Proclamției de la Timișoara s-ar fi transformat în lege.


Nu ar fi permis ca cei care au făcut parte din regimul comunist, din regimul de represiune să facă parte din instituțiile de conducere ale României democratice. Astăzi, la 30 de ani de la Revoluția Română, pot să vă spun doar atât: pentru mine, pentru colegii mei, punctul 8 al Proclamației de la Timișoara este lege, suntem profund devotați democrației, libertății, drepturilor, respectului față de oameni și garantăm că visele, idealurile și speranțele celor care au ieșit în stradă vor fi puse în practică atât cât ne permite energia și timpul pe care-l vom avea la dispoziție”, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat ce a împiedicat PNL să transforme punctul 8 al Proclamației de la Timișoara în lege, premierul României a răspuns că de vină ar fi „conjunctura politică și faptul că în aproape toate partidele de după Revoluție au fost prezenți în număr mare aceia care nu ar fi avut voie să facă politică dacă punctul 8 ar fi devenit lege. Noi am susținut întotdeauna Proclamația de la Timișoara”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.