Președintele Klaus Iohannis participă la evenimentele care marchează 30 de ani de...

Președintele Klaus Iohannis participă la evenimentele care marchează 30 de ani de la Revoluție UPDATE Mitropolitul Banatului: „Timișoara a fost, timp de câteva zile, orașul fără de țară” FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Klaus Iohannis a părăsit Bucureștiul la scurt timp după Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor și Senatului consacrată aniversării a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989 și a pornit spre Timișoara. Președintele a ajuns la Cimitirul Eroilor în jurul orei 17.10 și a depus o coroana de flori la Monumentul Eroilor Revoluției.

Iohannis a stat aproximativ cinci minute la cimitir și apoi a plecat la Primăria Timișoara, pentru o scurta discuție cu edilul-șef și alti reprezentanți ai autorităților locale. Apoi, președintele Iohannis participa la slujba de pomenire a martirilor Revoluției, la Catedrala Mitropolitană, fiind așteptat de mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Mitropolitul Banatului i-a cerut șefului statului să decreteze o „zi a dezrobirii conștiinței românești”.


„Mă bucur că faceți parte din aceia care nu răstălmăcesc istoria și să rămână pentru totdeauna că în decembrie a fost Revoluție. Cum să putem noi să le spunem acestor oameni din Timișoara că a fost lovitură de stat, când Timișoara a fost, timp de câteva zile, orașul fără de țară. Dumnezeu să-i odihnească în pace. De aceea am propus o zi închinată dezrobirii conștiinței românești”, i-a spus ÎPS Ioan Selejan președintelui Iohannis, la încheierea slujbei din Catedrala Mitropolitană.

Foto: Virgil Simonescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.