Primăria Timișoara, planuri pentru o parcare supraetajată în zona Badea Cârțan

Primăria Timișoara, planuri pentru o parcare supraetajată în zona Badea Cârțan

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a făcut, astăzi, un prim pas cu scopul de a realiza o parcare supraetajată aproape de centrul orașului. Astfel, în ședința ordinară a Consiliului Local Timișoara, a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea obiectivului de investiții „Amenajare parcare P+4E+Etaj retras”.

Parcarea supraetajată ar urma să fie realizată în zona Badea Cârțan, în curtea fostei RATT, în apropierea căreia va fi construit și Multiplexity – centrul pentru artă, tehnologie și experiment, cel mai mare proiect pentru anul 2021, când Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.

„Parcarea va fi realizată între sediul vechii RATT, unde a fost depoul, înspre Badea Cârțan, pe dreapta, este o curte acolo, pe Take Ionescu, înspre Badea Cârțan.


Cei care vin la Badea Cârțan vor avea unde să parcheze, nu trebuie să țină mașina chiar în piață sau la bordură, lângă piață, că acolo este vai și amar. Cu ocazia aceasta se oferă o oportunitate de a se parca civilizat. Când vom avea evenimente organizate la Multiplexity, asta înseamnă și vizavi, unde a fost muzeul tramvaielor și mai e și acum inclusiv muzeul tramvaielor, și pe partea dinspre Bega, când vor fi evenimente, trebuie să oferim și locuri de parcare. Locația aceasta este foarte bună pentru așa ceva”, a explicat Nicolae Robu, în plen.

Parcarea supraetajată din zona Badea Cârțan va avea cel puțin 100 de locuri. În prezent, pe terenul pe care urmează să fie realizată investiția funcționează o parcare cu barieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.