Primarul Robu intervine în scandalul de la SCM Timișoara și îi ia...

Primarul Robu intervine în scandalul de la SCM Timișoara și îi ia apărarea directorului Rușeț: Și conducătorii și jucătorii au salarii prea mari

2
DISTRIBUIȚI

Situație critică la Sport Club Municipal Timișoara, unde sportivii celor trei secții importante (baschet, handbal și rugby) au salariile neplătite de trei luni. De altfel, conducătorii echipelor au organizat, în această săptămână, o conferință de presă în care au acuzat și viitoarele tăieri bugetare anunțate de directorul Vasile Rușeț, numit recent la conducerea SCM Timișoara.

Nicolae Robu a intervenit în scandalul de la SCM Timișoara și îi ia apărarea directorului Rușeț, susținând că va lua măsuri radicale, fără a dori să explice despre ce este vorba. Primarul Timișoarei a mai precizat că la SCM sunt salarii uriașe, despre care nu a știut.

„Nu știu exact cât sunt întârzierile, însă acolo veți vedea măsuri radicale, în curând. O să facem concurs la momentul potrivit, nu la presiunea nimănui. Cei care încearcă să pună presiune sunt nemulțumiți că directorul interimar numit acum mi-a dezvăluit mie ce salarii au ei, ce venituri în fel și chip. Nu am știut până acum pentru că nu mi s-au prezentat aceste lucruri, că au făcut în fel și chip acolo. Vom pune piciorul în prag, cu riscul de a-i da afară pe toți. Nu se poate așa ceva, veți vedea că SCM-ul va funcționa mult mai eficient de acum înainte”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, edilul-șef a mai precizat că finanțarea SCM Timișoara și a sportului în general nu reprezintă o prioritate pentru municipalitate, mai importantă fiind alocarea de fonduri pentru alte domenii.

„Trebuie să lăsăm orașul fără spitale și fără mai știu eu ce, dacă mediul privat nu susține sportul din Timișoara? Eu nu pot să sacrific bugetul local pentru că eu iubesc sportul.


Îl iubesc, mi-ar plăcea să avem echipe fruntașe în toate sporturile, dar nu pot sacrifica bugetul local pentru a susține sportul, când în toată lumea sportul este susținut, mai puțin în București, de fapt, de mediul privat. Dacă nu este interes, ce pot eu să fac? Eu m-am zbătut destul. Când trebuie să aleg, ce fac? Fac o maternitate în Timișoara, fac un spital, fac o școală, fac o sală polivalentă pentru evenimente de toate felurile sau plătesc sume uriașe ca salarii din bugetul local pentru sport? Nu am nicio ezitare, eu aleg să susțin primul set de obiective, și nu sportul, cu toată dragostea mea pentru sport. Nu am voie pentru că nu sunt pe moșia mea. Dacă aș gestiona bani proprii, aș putea să-i dau unde aș considera de cuviință. Nu sunt banii mei, sunt banii timișorenilor și o atitudine responsabilă este cea pe care eu v-am făcut-o cunoscută mai devreme. aceea de a rezolva problemele de infrastructură ale orașului”, a detaliat Nicolae Robu.

Totodată, primarul Timișoarei a mai adăugat că atât conducătorii, cât și jucătorii de la SCM ar avea salarii mult prea mari, pe care nu mai dorește să le plătească din bani publici.

„Sunt salarii mari pentru conducători, dar și jucătorii au salarii prea mari. Domnul Rușeț nu pleacă de la SCM, nu pleacă acum, cel puțin. I-am cerut să vină cu un plan de măsuri. Până după sărbători nu se mai întâmplă nimic, mai dăm bani atâția câți putem și către SCM și ar fi bine ca cei care au trăit bine în SCM să aducă mai mulți bani privați. Nu-mi place să discut ipoteze (n.r. întrebat de desființarea SCM), nu am nicio bază să o fac. Deocamdată, nu avem nicio intenție în acest sens, dar nici nu mai putem continua așa”, a conchis Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Dar de salariile lui de ce nu se leagă, de primar de la politia locala, de la facultate și cine știe ca bonificații mai are. Dispari robule din viata timișorenilor ca ești dus cu capu rău de tot

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.