Proiectul Makunouchi Bento a lansat un nou material discografic

Proiectul Makunouchi Bento a lansat un nou material discografic

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul timișorean Makunouchi Bento a lansat în aceste zile un nou material discografic numit „Pulsating Resins”, care poate fi ascultat aici.

Makunouchi Bento sau „cutia pentru prânz” japoneză e o cutie din lemn, lustruită și îngrijită, împărțită în compartimente cu bunătăți culinare. Probabil că acest fetiș corespunde celei mai familiare imagini a mediului domestic japonez.


Interpretând cutia ca obiect, dar, în același timp, ca metaforă, Felix Petrescu („Waka X”) și Valentin Toma („Toma Carnagiu”, „FKA Qewza”) pun, în anul 2001, bazele acestui proiect muzical cinematic/ experimental/ electro-acustic. Discografia lor cuprinde trei albume și 35 de EP-uri și single-uri lansate la netlabel-uri de prestigiu, cântece incluse pe mai mult de 40 de compilații, colaborări cu artiști precum: Selfmademusic, Silent Strike, Daniel Dorobanţu, Nagz, Kaneel, Tao, Adapt, Autorotation, Ben Mono și mulți alții. După live rescoring-ul a trei filme și două documentare, plus soundtrack-ul unui joc video, timișorenii au compus muzica originală pentru primul lungmetraj al lui Mihai Sălăjan, Bodrog.

La sfârșitul anului trecut, Makunouchi Bento a sărbătorit împlinirea a 18 ani de existență cu lansarea unui mix retrospectiv, care cuprinde o selecție de piese din discografia proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.