Alexandru Pelici va continua pe banca Ripensiei: „Am trecut peste scurtcircuit”. Cum...

Alexandru Pelici va continua pe banca Ripensiei: „Am trecut peste scurtcircuit”. Cum arată planurile de iarnă ale roş-galbenilor

0
DISTRIBUIȚI

Vestea cea mare pentru Ripensia Timişoara în această săptămână e că va continua colaborarea cu tehnicianul Alexandru Pelici. Antrenorul şi preşedintele Dumitru Mihu au avut azi o nouă rundă de discuţii, în urma cărora au ajuns la un acord. Reamintim că săptămâna trecută „principalul” nu şi-a însoţit echipa în ultima deplasare a anului, la Buzău, şi părea foarte aproape de ruperea contractului.

Atât Alex Pelici, cât şi Dumitru Mihu susţin că discuţiile care ar fi putut duce la o despărţire definitivă au fost legate de atribuţiile mai „largi” ale primului. Tehnicianul a dorit se pare iniţial să rămână doar antrenor principal clasic, în timp ce conducătorul a insistat ca el să devină un manager pe modelul britanic, cu mult mai multe atribuţii. Până la urmă părţile au ajuns la un consens la noua şedinţă din această după-amiază.

„Ca idee am trecut peste scurtcircuitul de săptămâna trecută, am stat de vorbă, am ajuns la un acord şi mergem împreună mai departe”, a spus Alexandru Pelici pentru Pressalert.ro. Antrenorul a recunoscut că i s-au reproşat aspecte care nu ţin de munca la prima echipă. „Au fost mici discuţii legate de ieşirile în spaţiul public. Aici au fost reproşurile conducerii… Mie îmi place să mă ocup mai mult de joc, de antrenament”, a adăugat Pelici.

„Nu au existat disensiuni… Eu am altă pretenţie de la antrenorul care este la Ripensia.


Am pretenţia de a depăşi puţin cadrul de antrenor şi de a intra puţin în problemele administrative şi de marketing şi aşa mai departe ale clubului. Adică să aibă o implicare mai mare pentru că suntem un club privat şi avem nevoie de resurse suplimentare ca să funcţionăm cum trebuie şi să ne menţinem acolo sus”, a declarat Dumitru Mihu, preşedintele roş-galbenilor.

„A fost nevoie de a mai face câteva lămuriri. Am nevoie de un manager, e nevoie la un club privat, nu doar de un antrenor… Asta a fost principala temă! Nu i-am reproşat performanţa sa ca antrenor, consider în continuare că este un antrenor foarte bun şi că Ripensia are nevoie de el în zona asta, dar trebuie să facem pasul, ca să mergem înainte”, a precizat Mitică Mihu.

Zaluschi confirmat la Călăraşi, întăriri aşteptate în toate compartimentele

Ripensia se va despărţi de mai mulţi jucători, clubul a anunţat până acum doar numele a doi dintre ei, restul vor fi făcute publice probabil luni. Marius Staicu şi Marius Fotescu nu s-au ridicat la nivelul aşteptat, în schimb, Adrian Zaluschi, a cărui plecare nu a fost oficializată şi de ripensişti, a fost prezentat deja la noua echipă, Dunărea Călăraşi.

„El a primit o altă propunere, noi i-am făcut una înainte de a intra în ultimele şase luni. A primit alta foarte avantajoasă din punct de vedere financiar. Peste posibilităţile noastre şi peste ceea ce vreau eu să dau unui jucător. Ar fi fost un decalaj faţă de ceilalţi jucători… Pe de altă parte el merită, a avut o contribuţie importantă în aceşti patru ani la Ripensia…”, a explicat Dumitru Mihu.

Printre ţintele iernii Ripensiei se află jucători din fiecare compartiment, Pelici îşi doreşte completări pe următoarele posturi: atacant, fundaş central, mijlocaş central, portar şi atacant lateral.

Ripensiştii au intrat de luni în vacanţă şi se vor reuni pe 14 ianuarie. În jurul datei de 27 ianuarie va fi probabil plecarea într-un stagiu extern de pregătire, probabil în Antalya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.