Ripensia s-a despărţit de unul dintre căpitanii din acest sezon. Jucătorul timişorean...

Ripensia s-a despărţit de unul dintre căpitanii din acest sezon. Jucătorul timişorean nu a mai fost dorit de Alex Pelici

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a anunţat azi o plecare destul de surprinzătoare. Cea de fundaşul stânga Călin Toma, unul dintre cei mai vechi componenţi ai lotului şi purtător al banderolei de căpitan în primele şapte etape (şi) din actuala ediţie. Se pare că jucătorul nu a mai fost dorit de antrenorul Alexandru Pelici, cu care e posibil să fi avut un conflict. Toma este al patrulea jucător care părăseşte în această iarnă echipa cu nume de legendă.

Călin Toma (27 ani) spune adio roş-galbenilor după nu mai puţin de cinci ani. Prezent în lotul lui „Ripi” încă din Liga a IV-a, fundaşul stânga timişorean ştie de ce nu a mai fost dorit de Pelici. Se pare că a existat un conflict între cei doi. Dar jucătorul nu a dorit să dezvolte subiectul, de altfel, decizia i-a fost comunicată de către conducere: „Mi s-a comunicat că antrenorul nu mă mai doreşte la echipă. Aşa mi-a comunicat preşedintele, cam atât ar fi de spus”.

Ripensia a şi schimbat de două ori căpitanul în acest sezon, dar Călin Toma susţine că „la banderolă am renunţat eu, din motive personale”.


Jucătorul tocmai semnase vara trecută o nouă înţelegere pe două sezoane. Contractul a fost întrerupt însă de comun acord iar acum jucătorul poate semna liber cu o altă divizionară secundă.

„Am avut ceva discuţii cu două echipe de Liga a II-a şi o echipă de Liga a III-a, dar nimic concret. De abia am reziliat, lumea nu ştie, doar apropiaţii. Azi am reziliat oficial, am actele şi atât… Normal că îmi pare rău. Au fost cinci ani din cariera mea ,cei mai frumoşi, cu cele mai multe realizări. Atât în plan personal, cât şi cu echipa. Nu am decât să le mulţumesc tuturor colegilor pe care i-am avut. E o vorbă, de multe ori un şut în fund e un pas înainte”, a declarat Călin Toma pentru Pressalert.ro.

Călin Toma a evoluat în 19 partide în această ediţie a B-ului şi a marcat un gol, în eşecul de acasă cu Buzău (1-2). Fundaşul stânga a crescut în generaţia campioană naţională de jr. B a Politehnicii (1992) şi a mai evoluat la Mama Mia şi Flacăra Făget.

Preşedintele Dumitru Mihu nu a negat că a existat ceva între jucător şi antrenor, totuşi acesta vede partea plină a paharului, pe postul de fundaş stânga va fi folosit foarte probabil un juniori, parte din strategia clubului de a promova tineri în următoarea perioadă. Ionuţ Gavrilă (ex-UTA) şi Alex Benea (promovat recent) se bat pentru post.

„Mai avea contract, a fost opţiunea antrenorului şi pe postul de fundaş stânga vom merge cu un junior. Îl avem pe Benea acolo, pe Gavrilă. Ei doi se vor bate… Eu i-am stabilit direcţia de a folosi cât mai mulţi juniori în echipă şi asta a fost opţiunea lui… Probabil că a existat un conflict între ei, o incompatibilitate”, ne-a spus Dumitru Mihu.

Ripensia a ajuns la patru plecări, după cele deja anunţate ale lui Marius Fotescu, Adrian Zaluschi şi Marius Staicu. „Nu ar trebui să fie foarte multe, dar suntem într-un moment în care schimbăm puţin direcţia şi ne orientăm spre tineri, cei care pot să crească şi sperăm ca randamentul lor să fie unul bun. Avem o listă şi de veniţi, o să anunţăm noutăţile când apar”, a adăugat Mihu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.