Șapte copii, rămași fără tată, speră să fie vizitați de Moș Crăciun....

Șapte copii, rămași fără tată, speră să fie vizitați de Moș Crăciun. Cum puteți să le faceți sărbătorile fericite

0
DISTRIBUIȚI

Pentru o familie din Timiș, formată din șapte copii aflați în grija unei mame, rămasă văduvă după ce soțul i-a murit în urmă cu un an, Crăciunul nu a fost generos în niciun an. Trăiesc în condiții anormale, nu au facilitățile necesare și nu vor avea nici prea multe daruri sub brad, nici de această dată. Cadourile pe care le primesc vin din generozitatea oamenilor, pe care îi așteaptă cu brațele deschise și cu zâmbete calde.

Cu mai multe suflete, care locuiesc sub același acoperiș și încă speră în visurile pe care le au, destinul nu a fost deloc blând. Deși le vine greu, ținând cont de condițiile în care trăiesc, în prag de Crăciun, 7 copii cu toții frați și surori , încă pot să zâmbească.

Trăiesc fără facilități, într-o locuință mică din localitatea Saravale, din județul Timiș. Anul acesta iarna a fost blândă cu ei, temperaturile sunt neașteptat de mari, astfel că pe gardul din curtea casei își pot usca puținele haine pe care le au la dispoziție.

În zonă, mai ales înaintea sărbătorilor de iarnă, persoanele care știu cazul lor, le pun zâmbete pe buze, ducându-le îmbrăcăminte, dulciuri și alte alimente perisabile.


Șapte dintre cei 10 copii au vârste cuprinse între 2 și 14 ani. Cel mai mic dintre copii, fetița de doi ani, e arsă la una dintre mâini, dar și pe spate, și are nevoie să fie văzută de un medic. Trei dintre ei au reușit să se căsătorească și să meargă la casele lor.

Sunt cu toții orfani, după ce tatăl le-a murit anul trecut, fiind răpus de un infarct. Trăiesc alături de mama lor, o femeie în vârstă de 41 de ani, care aproape că duce tot greul. Pentru a câștiga un ban în plus, femeia muncește cu ziua, în sat.

Înainte de Crăciun așteaptă, ca de fiecare dată, orice dar sau gest bun cu poarta deschisă. Pot fi găsiți în zona Bucăvița din localitatea Saravale, iar dacă veniți dinspre Sânnicolau Mare, la Biserica Sârbească trebuie să faceți la dreapta, apoi țineți drumul până în capăt și ajungeți pe ultima stradă din sat, unde veți da în cele din urmă de locuința lor, a treia casă pe stânga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.