Sate uitate de autorităţi, nu şi de ajutoarele alb-violete ale lui Moş...

Sate uitate de autorităţi, nu şi de ajutoarele alb-violete ale lui Moş Crăciun. Suporterii Politehnicii au adus daruri la sute de copii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1790316487">
Foto: Druckeria / Emanuel Titus Ilieşi

Tradiţionala „Acţiune de Crăciun” a Druckeriei s-a desfăşurat în acest an într-o ediţie maraton, de trei zile, în care „huliganii” lui ASU Politehnica au încercat să aducă o mică bucurie de sărbători familiilor mai puţin avute din Banat. Bilanţul fanilor viola, care au fost sprijiniţi şi de mai multe firme din oraşul de pe Bega, e unul cu adevărat impresionant: 177 de familii au simţit că nu sunt singuri la final de an. Părinţii, bunicii şi copiii din unele dintre cele mai izolate localităţi din vestul ţării au fost ajutaţi cu daruri, obiecte de uz casnic şi cu alimente.

Ediţia a 10-a a „Acţiunii”, care a câştigat încrederea a tot mai multor persoane care pot să vină în sprijinul familiilor aflate în nevoie, a atins viaţa a 20 de comunităţi, multe dintre ele par să fi ieşit de sub radarul autorităţilor, neavând nici infrastructura adecvată secolului trecut.

Fanii viola au ajuns astfel în cartierul Mondial din Lugoj, comuna Știuca (sate: Dragomirești, Oloșag, și Zgribești), comuna Victor Vlad Delamarina (Pădureni, Petroasa Mare, Visag), Găvojdia, comuna Coșteiu (Hezeriș, Păru, Țipari), comuna Cenei, din Timiş, şi comuna Fârliug din judeţul Caraş-Severin (Remetea-Pogănici, Valea Mare, Scăiuș, Duleu). Ulterior, pe listă s-au adăugat și Sălbăgel, Lugojel, Jena sau Jdioara.

Unele dintre cazurile întâlnite de suporteri au fost foarte impresionante. Voluntarii au decis astfel să mărească şi zilele de acţiune la trei, după ce iniţial darurile au fost împărţite în weekend. Druckerii au întâlnit la Sălbăgel, în comuna Găvojdia, o femeie care creştea doi copii în condiţii austere şi a cărei dorinţă cea mai mare era o sobă nouă. Fanii au cumpărat soba de încălzit, au revenit şi au ajutat la montarea acesteia.

La finalul Acţiunii fanii au calculat că nu mai puţin de 433 de copii s-au bucurat de darurile aduss iar aceştia au mulţumit numeroşilor parteneri care s-au alăturat iniţiativei, printre ele fiind instituţii de învăţământ, dar şi juniori din cadrul clubului care s-au alăturat muncii „pe teren”. 3 tone de alimente şi dulciuri au fost livrate şi peste 1.000 de plase cu cadouri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.