Se suspendă transportul public cu vaporașe, biciclete și trotinete, la Timișoara

Se suspendă transportul public cu vaporașe, biciclete și trotinete, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Anunț important pentru persoanele care circulă cu mijloacele de transport în comun. Societatea de Transport Public Timișoara a anunțat că, începând de sâmbătă, din cauza scăderii temperaturii și a vremii nefavorabile, transportul public și de agrement cu vaporașe, biciclete și trotinete va fi suspendat, până în primăvara anului viitor.

„Cele șapte nave ale Societății de Transport Public Timișoara vor andoca pe platforma special amenajată în depoul Dâmbovița, urmând să intre în revizie tehnică.


La fel se va întîmpla și cu bicicletele și trotinetele din cadrul sistemelor VeloTM, respectiv TroTM”, a informat STPT.

Reprezentanții instituției susțin că transportul cu vaporașele pe canalul Bega a avut un mare succes și anul acesta. Astfel, peste 200.000 de călători au apelat la cele șapte vaporașe destinate transportului pe Bega, începând cu 8 martie 2019, dată la care a fost reluat transportul public și de agrement pe Bega. Mai exact, din totalul de 202.999 de călători, 75.601 de călători au circulat cu vaporașele în regim de transport de agrement, valabil la fiecare sfârșit de săptămână, în timp ce 127.398 au preferat transportul public pe Bega, în fiecare săptămână, de luni până vineri.

De asemenea, în sistemul VeloTM sunt înregistrați 24.180 de utilizatori. Anul acesta, numărul tranzacțiilor/ridicărilor celor 440 de biciclete amplasate în 34 de stații special amenajate a fost de 135.268, până în data de 1 decembrie.

„Inaugurat pe 1 aprilie 2019, subsistemul de transport public TroTM a avut mare trecere în rândul călătorilor noștri, până în data de 1 decembrie 2019 fiind înregistrați 3.952 de utilizatori, dintre care 3.066 au apelat cel puțin o dată la cele 25 de trotinete amplasate în cele trei stații special amenajate. Fiecare trotinetă a acumulat între 5.000 și 8.000 de kilometri parcurși de călătorii noștri, cu un total de 546.143 de minute”, a detaliat STPT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.