Seară de rock cu formațiile Pinholes și Fluturi pe Asfalt, la Timișoara...

Seară de rock cu formațiile Pinholes și Fluturi pe Asfalt, la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Amatorii de rock au parte la sfârșitul acestei săptămâni de un concert deosebit în cadrul cărora vor concerta formațiile Pinholes și Fluturi pe Asfalt.

Începând cu 2014, Pinholes a devenit o constantă în circuitul pub-urilor și locațiilor din țară, pregătind în același timp cel de-al doilea album. La începutul lui 2015 a fost lansat „Era Pietrelor Neșlefuite”, titlul fiind inspirat de către poezia „La Lecție” a poetului Marin Sorescu. Al doilea album a adus un sunet mai experimental comparat cu „Zmei”, simțindu-se influențele post-rock, art-rock sau shoegaze pe piese precum „Balada Împăratului Ros” sau „Hena”. În ciuda stilului dramatic și a versurilor încăpățânat melancolice, Pinholes și-a creat o bază de fani atrasă de izul melodramatic al rockului alternativ. Păstrând constantă ideea de a lansa un nou material odată la doi ani, 2017 a adus pentru Pinholes 2 Ep-uri: „Sputnik” și „3 moduri de omorât timpul” (live în studio).


Cel mai recent album Pinholes se numește „Dorumetru” (mai 2019). Titlul albumului este dat de un concept al sculptorului Valentin Vârtosu [Rep. Moldova] – Dorumetrul – Aparat de măsurat dorul, încercarea de a aduce în formă fizică a unui sentiment abstract, pur emoțional; În interpretarea lui inițială, dorul și dragostea de țară a românilor aflați în afara granițelor ei.

Trupa Fluturi Pe Asfalt și-a început activitatea în 2009, în Cluj-Napoca. După o perioadă de acomodare și cimentare a stilului, au debutat pe scenă undeva la începutul anului 2010. Odată cu lansarea albumului de debut „Reconstituire” (2012), formația s-a menținut un secret bine păstrat în rândul comunității underground din România. Cel de-al doilea album de studio se numește „Munți sub Mări”, fiind lansat în martie 2016. Înregistrat în Studioul de Bază din Iași în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2015, alături de Vladimir Ivanov (BlueCat Studio / Pinholes), albumul conține 8 piese ce aduc diversitate în stilul Fluturi Pe Asfalt, dar care mențin, totodată, elementele specifice din spectrul post-rock/post-metal.

Cele două formații vor concerta în Timișoara sâmbătă 14 decembrie de la ora 21 la Capcana, iar biletele pentru evenimentul organizat de Daos Booking costă 20 lei.

Foto: Andreea Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.