Teatrul Maghiar, Teatrul German și noul teatru de limbă sârbă din Timișoara...

Teatrul Maghiar, Teatrul German și noul teatru de limbă sârbă din Timișoara își unesc forțele

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-682524432">

„Diversitatea reuneşte identităţi”, un eveniment organizat de Departamentul pentru Relaţii Interetnice cu ocazia Zilei Minorităţilor Naţionale, va reuni, în 11 decembrie, actori ai teatrelor maghiar, german şi ai secţiei sârbe a teatrului Merlin, într-un spectacol coordonat de Simona Vintilă, care va avea loc în sala Studio a teatrului maghiar din Timişoara.

În prima parte a spectacolului, actriţele Dana Borteanu şi Tatiana Sessler de la teatrul german vor interpreta sketch-ul „În Piaţa Lahovary”, în care protagoniste sunt două ţaţe cu pretenţii de doamne care critică modul în care s-a alterat vechea limbă şvăbească în urma amestecului cu vorbe şi expresii împrumutate din limbile română şi maghiară, dar şi cu mici influenţe sârbeşti şi ceheşti.

Teatrul maghiar va fi prezent în cea de-a doua parte a spectacolului cu muzică maghiară interpretată de Shake Kvartett, iar Borbély Emilia, Éder Enikö, Kiss Attila, Molnos András Csaba şi Tár Monika vor recita texte despre identitate.

Secţia sârbă a teatrului „Merlin” va încheia spectacolul cu un monolog despre Piaţa Unirii  interpretat de actorul Marko Adzic, inspirat din scrierile scriitorului sârb Miloš Crnjanski, care a trăit în Timişoara la începutul secolului trecut.

Spectacolul va fi supratitrat în limba română iar intrarea este liberă în baza tichetelor obţinute de la casa de bilete a teatrului maghiar sau online, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.