Tunisian care era înregistrat ca solicitant de azil, expulzat ilegal de Poliția...

Tunisian care era înregistrat ca solicitant de azil, expulzat ilegal de Poliția de Frontieră în Serbia

2
DISTRIBUIȚI

 

Foto: politiadefrontiera.ro

Un cetățean tunisian, care a fost înregistrat ca solicitant de azil de către Inspectoratul General pentru Imigrări la centrul din Timișoara, a fost expulzat din țară ilegal de cadre ale Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, la nici 24 de ore de la momentul cererii.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit, în premieră, în 2018, faptul că la nivelul ITPF Timișoara au fost mai multe situații identice. În unul dintre cazuri polițiștii care au găsit un grup de 15 migranți în Timișoara au primit ordin din partea să depună armamentul, iar grupul a fost preluat de alți polițiști de frontieră care a avut grijă să se ”topească” la granița cu Serbia.


Într-un alt caz, o irakiancă cu copii a fost pe punctul de a fi”răpită” când se pregătea să depună cerere de azil și expulzată de cei de la Poliția de Frontieră, dar cei cărora comisarul șef Tiberiu Gim Giurea, șeful ITPF Timișoara, le-a dat acest ordin au refuzat pentru că era ilegal. IGPF a făcut o anchetă la momentul respectiv și, în ciuda faptului că mai mulți polițiști de frontieră au dat declarații despre toate cazurile de expulzări ilegale, s-a concluzionat că informațiile nu se confirmă. Ulterior, Giura a fost avansat la gradul de chestor.

Cetățeanul tunisian  A.T a fost înregistrat ca solicitant de azil după ce în 21 noiembrie 2019 a intrat ilegal în România din Serbia, documentul semnat de acesta având numărul ROITM201T191122. Ulterior, cei de la Poliția de Frontieră le-au cerut celor de la Imigrări să rupă cererea bărbatului, au declarat sub protecția anonimatului, pentru PRESSALERT.ro, surse din cadrul IGPF. Cu toate că era înregistrat, tunisianul a fost luat de polițiștii de frontieră și scos din țară prin punctul de trecere a frontierei Jimbolia. Conform legislației în vigoare, din momentul în care tunisianul a solicitat azil se declanșează o procedură specială, iar decizia de admitere sau de respingere a cererii sale este dată de o instanță de judecată.

Contactat de PRESSALERT.ro pentru a comenta aceste informații, chestorul Giura a declarat că ”personal, nu știu despre ce este vorba. O să vă rog să luați, luni dimineața, legătura cu cel de la relații cu presa. Eu sunt momentan în concediu, în drum spre București. Mai mult nu știu despre ce este vorba”.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.