Turism la țară. Care sunt cele mai frumoase sate din Europa FOTO

Turism la țară. Care sunt cele mai frumoase sate din Europa FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Colmar

Cu străzi șerpuite, clădiri colorate și o mulțime de locuri de explorat, aceste cinci sate europene merită văzute, arată un clasament realizat de platforma Afar.com.

Situat nu departe de Strasbourg, satul francez Colmar este de departe cel mai pitoresc loc din nord-estul Franței. Un restaurant francez incredibil numit Les Bateliers se află pe malul râului, chiar lângă podul Rue Turenne, oferind o priveliște amabilă a arhitecturii istorice colorate. Dacă ar trebui să alegeți un loc unde să mâncați în Colmar, acesta ar fi. Chiar dacă nu doriți să serviți prânzul la cina în acest sat, merită oricum să ajungeți aici pentru peisajele superbe.

La câțiva kilometri de Mykonos, Ano Mera este o mic sat idilic grecesc. Pentru a înțelege modul în care oamenii trăiau înainte de explozia turistică din zonă, trebuie să rătăcești pe acele străzi și să simți mirosul pâinii coapte proaspete. Biserica Panagia Tourliani și Mănăstirea Paleokastro sunt vechi de secole și, cu siguranță, de neuitat.

Ano Mera

Adare este cunoscut ca fiind cel mai frumos sat din Irlanda.


Acolo, casele țăranilor sunt desprinse din povești și absolut fermecătoare, la fel și conacele. Se spune că nu există om care a ajuns în Adare fără să își facă un scop din a reveni în acest sat.

Adare

Canalele parcurg întregul sat olandez Giethoorn, transformându-l într-o mică Veneție a Olandei. Poți închiria o barcă pentru a vedea întregul loc. Giethoorn este un loc magic, unde majoritatea caselor au acoperișuri de paie, frumos decorate. Există o mulțime de restaurante frumoase amplasate între aceste case, iar multe dintre ele închiriază și camere pentru turiști. Dacă decideți să vedeți Olanda, puteți începeți de aici.

Cuibărit între Marea Adriatică și Alpii Dinarici, satul croat Vinjerac, este bântuit fantoma celui de al doilea război mondial. Litoralul rămâne scobit de bombele aruncate peste el de către Aliați în urmă cu șaizeci de ani, dar micile case, acoperite cu țiglă de lut, în stil spaniol, creează o atmosferă unică, la fel și troițele superb pictate care răsar la fiecare curbă.

Pe lista celor de la Afar se mai găsesc și mici localități din Austria și Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.