Un copil de 13 ani, diagnosticat cu meningită, a murit la spital

Un copil de 13 ani, diagnosticat cu meningită, a murit la spital

0
DISTRIBUIȚI

Un băiat de 13 ani din Arad a murit la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, după ce a fost diagnosticat cu meningită. După o răceală, băiatul a fost găsit de părinți în stare de inconștiență.

Băiatul de 13 ani din comuna arădeană Almaș s-a îmbolnăvit la sfârșitul lunii noiembrie. Nici el și nici sora lui nu au mers la școală din data de 25 noiembrie.

După patru zile, starea copilului s-a înrăutățit și a fost dus la spital.

„Copilul a plecat la spital din familie, nu s-a întâmplat în timpul școlii.


El din 25 noiembrie nu a mai fost la școală. Mama lui a ținut legătura cu școala, e o femeie responsabilă care s-a îngrijit de copii. Sora lui e în clasă cu el, inițial a lipsit și ea de la școală, din 25 până în 29 a lipsit și ea, a fost răcită. El a rămas în continuare acasă că era răcit, dar spunea că e mai bine. Am întrebat dacă vine la școală pentru că era perioada tezelor și chiar luni aveau teză. După-amiază am aflat că starea lui s-a agravat și a plecat la spital”, a declarat pentru Mediafax directorul Școlii Gimnaziale „Lazăr Tâmpa“ din Almaș, Rafila Veța.

Pe 29 noiembrie copilul a fost preluat de un echipaj medical și dus inițial la Spitalul de Pediatrie din Timișoara, iar mai apoi transferat la Spitalul de Boli Infecțioase.

„A fost găsit de părinți în stare de inconștiență, au chemat salvarea, a fost dus întâi la Spitalulul de Pediatrie <Louis Țurcanu>, iar mai apoi a fost adus la noi intubat. A venit cu diagnosticul de meningoencefalită, într-o stare foarte gravă, cu convulsii . Evoluția a fost nefavorabilă, cu modificări cerebrale evidențiate pe RMN. Decesul s-a declarat seara trecută (n.r. miercuri seară)” , a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.