Zeci de percheziții în Arad și Timiș. Arme, alcool și mii de...

Zeci de percheziții în Arad și Timiș. Arme, alcool și mii de pachete cu țigări de contrabandă ridicate de polițiști

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 170.000 de pachete de țigări, zeci de litri de alcool, două arme cu glonț și sume mari de bani au fost ridicate în urma a 33 de percheziții, în Timiș și Arad, la persoane bănuite de contrabandă.

Un număr de 33 de percheziții au fost făcute în județele Arad și Timiș la persoane bănuite de contrabandă, într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Oamenii legii au avut indicii că mai multe persoane dețin, depozitează, transportă și comercializează țigări de contrabandă.

În urma perchezițiilor au fost confiscate 168.964 pachete de țigări care nu aveau aplicate banderole de marcaj fiscal românesc, 87 litri alcool etilic, 45.110 euro și 240.315 lei, precum și două arme letale, cu glonț.

„În fapt, s-a reținut că un inculpat din județul Timiș, împreună cu soția, în urma comenzilor primite de un număr mare de vânzători de țigarete provenite din contrabandă, se deplasau la adresa unui alt inculpat de pe raza județului Arad, de unde achiziționau astfel de țigarete și le distribuiau la domiciliul vânzătorilor imediat după achiziție.


Aceste activități erau realizate în mod frecvent, funcție de nr. comenzilor și de cantitatea de țigarete solicitate. Prin activitatea de deținere și depozitare a țigaretelor identificate cu ocazia perchezițiilor efectuate s-a produs bugetului general consolidata al statului un prejudiciu de peste 2.000.000 lei, reprezentând taxe vamale, accize și TVA”, arată procurorii într-un comunicat de presă transmis vineri.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile față de cei doi dintre cei 15 inculpați din dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.