Zile negre pe șoselele din Timiș: trei morți, 27 de răniți. Recomandările...

Zile negre pe șoselele din Timiș: trei morți, 27 de răniți. Recomandările polițiștilor

0
DISTRIBUIȚI

Zile negre la sfârșit de an, pe șoselele din Timiș. Graba și neatenția au fost cauzele principale ale celor mai multe accidente rutiere. În perioada 23-29 decembrie, în cel mai vestic județ al țării au avut loc șapte accidente rutiere. Bilanțul este covârșitor: trei persoane au murit, șapte au fost grav rănite, nouă au fost rănite ușor.

Pe parcurs unei săptămâni, trei persoane au murit în urma accidentelor rutiere ce au avut loc în Timiș. Au fost șapte accidente grave, în urma cărora, pe lângă decedați, au mai fost șapte persoane rănite grav și 9 ușor. În alte 10 accidente ușoare, 11 persoane au fost ușor rănite.

Toate acestea chiar dacă în Timiș circulația rutieră se desfășoară în condiții normale, nu sunt semnalate drumuri cu circulație întreruptă ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier. Totuși, urmează zile cu temperaturi scăzute, din pricina cărora se poate forma polei, astfel că riscul producerii accidentelor crește, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri. La acest sfârşit de săptămână, polițiștii rutieri au intensificat activităţile în trafic, în scopul prevenirii şi a combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. 

În perioada 24-29 decembrie poliţiştii rutieri timișeni au acordat 304 amenzi și au fost întocmite 16 dosare penale.


Cele mai multe amenzi, 152, au fost date celor ce au depășit limita legală de viteză. Alte 36 de amenzi au fost acordate pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

  • În permanență, prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul I.G.P.R., puteți să fiți informaţi cu privire la condiţiile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare.
  • Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! 
  • Echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant!
  • Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale;
  • Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte.
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!
  • Oboseala la volan va poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.