Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo împlinește azi o vârstă rotundă

Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo împlinește azi o vârstă rotundă

0
DISTRIBUIȚI

Adi Bărar, o figură legendară a rock-ului românesc, al cărui nume se leagă de activitatea trupei Cargo, împlineşte astăzi 60 de ani, ocazie cu care îi urăm La Mulţi Ani! Adrian

„Armand“ Bărar s-a născut în 15 ianuarie la Timişoara şi este fondatorul trupei Cargo.
Formația Cargo a luat naștere în 1985 la Timișoara. Acum cinci ani, membrii formaţiei Cargo au primit titlurile de cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara, în cadrul unei şedinţei ordinare a Consiliului Local, desfăşurată la Sala Capitol. Tot în 2015 membrii trupei Cargo au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis, pentru activitatea lor cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria B “Muzica”. În 2016, trupa a lansat DVD-ulintitulat “Live la Arenele Romane“, care cuprinde ca bonus videoclipurile de la „A 5-a dimensiune” şi „Nu mă lăsa să-mi fie dor”, piese care nu se regăsesc pe nici un album.

În luna septembrie a anului 2016, Cargo a susţinut un concert în Piaţa Victoriei, în cadrul unui eveniment care a sărbătorit câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021 pentru Timişoara, iar în 2017 rockerii au lansat un dublu vinil cu înregistrări live din concertele trupei, într-un tiraj limitat de 250 de exemplare.


Vinilul cuprinde cântecele „Ziua Vrăjitoarelor”, „Nu pot trăi fără tine”, „Anarhia”, „Aproape de voi”, „Călare pe motoare”, „Spune-mi de ce”, „Clasa muncitoare”, „Doi paşi”, „Destin”, „Ielele”, „Nu mă lăsa să-mi fie dor” şi „Spiritus Sanctus”. La începutul anului 2018, rockerii au lansat „Românie, te strig”, premiera TV a acestei piese având loc în cadrul celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision România 2018, eveniment care s-a desfăşurat în Sala 2 a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Până în 2012, Adi Bărar a organizat nouă ediţii ale evenimentului „Jurnal de bord”, un concert special desfăşurat cu ocazia zilei sale de naştere, fiind singurul muzician din România care, în fiecare an, de ziua lui, în loc să aştepte felicitările fanilor, s-a întâlnit cu ei la o „cântare“. Anul acesta cu ocazia împlinirii a 35 de ani de existență, formația Cargo va susține un concert care marchează această aniversare la Arenele Romane din București, în data de 16 mai.

Foto: Lorena Chivulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.