Administrarea pistei de biciclete de pe malul Begăi, în aer. Nici ABA...

Administrarea pistei de biciclete de pe malul Begăi, în aer. Nici ABA Banat și nici CJ Timiș nu doresc să o întrețină

0
DISTRIBUIȚI

pista biciclete

Pista de biciclete de pe malul Begăi, realizată în cadrul unui proiect european și care a devenit un important obiectiv turistic, nu ar mai putea fi utilizabilă în următoarea perioadă. Vă reamintim că în cadrul proiectului european, ABA Banat a avut obligația de a o administra timp de cinci ani, iar această perioadă expiră în luna martie.

În aceste condiții, directorul ABA Banat, Titu Bojin, a solicitat de mai multe ori Consiliului Județean Timiș să o preia în administrare, având în vedere că este nevoie de o sumă anuală de aproximativ 200.000 de lei, dar în zadar.

Un astfel de apel a fost făcut și astăzi în plenul Consiliului Județean Timiș de către Titu Bojin, care este și consilier județean. Pe de altă parte, Călin Dobra nu intenționează să facă acest pas.

„Pista de biciclete este făcută pe domeniul public al statului, nu se poate prelua decât doar dacă se obține o Hotărâre de Guvern de preluare. Digul, din ceea ce cunosc eu, este pe sistemul de siguranță al canalului Bega. Deci, niciodată nu se va preda ceea ce înseamnă pista de biciclete spre CJ Timiș. Există posibilitatea unei administrări, care duce la anumite costuri suplimentare și considerabile la nivelul consiliului județean și nu a fost asumat acest proiect de consiliul județean.


Noi avem asumare în cadrul proiectului să realizăm punctul de trecere de frontieră. În cadrul acestui proiect, colegii noștri din Serbia vor continua pista de biciclete, iar noi avem, prin memorandumul interstatal, obligația de a realiza punctul de trecere a frontierei. Cred că e mai important să realizăm acest punct și să asigurăm fluidizarea traficului și pe pista de biciclete, și pe canalul Bega. Soluția este să continue administrarea Apele Române Banat, care are un buget pe șapte județe, un buget considerabil, și are posibilitatea să administreze în continuare pista de biciclete, așa cum a administrat-o până acum”, a declarat Călin Dobra.

Titu Bojin susține că pista de biciclete a fost realizată în parteneriat cu CJ Timiș, care ar trebui să preia administrarea ei.

„Pista este făcută de către CJ Timiș împreună cu ABA Banat. Pista de biciclete se încheie ca proiect, nu intră sub nicio formă în atribuțiile Apelor Române ca activitate turismul. Ea a fost făcută la inițiativa CJ Timiș ca pistă de ciclism. În aceste condiții, ea va trebui să se ducă către o unitate abilitată pe zona turismului, care poate să o exploateze după cei cinci ani. În aceste condiții, pista de biciclete va fi luată de o unitate, după mintea mea, consiliul județean, care se ocupă de turism. De la 1 martie nu mai sunt bani în cadrul contractului de mentenanță puși de la Apele Române”, a detaliat Titu Bojin.

Călin Dobra i-a atras atenția șefului ABA Banat că „trebuie și reparată pista, e praf pista în anumite zone”, iar Titu Bojin a semnalat că aceste lucrări ar fi necesar să le facă tot instituția care o va prelua.

„Noi, începând cu data de când nu mai putem să intervenim din punct de vedere financiar, din martie, în principiu și în mod obligatoriu nu mai avem cum să mai facem un leu cheltuială pe pistă. Dacă nu se face întreținere, pista în șase luni vă dau scris că e închisă, în sensul că vor fi gropi și până la urmă se va ajunge la cine să administreze pista asta. În niciun caz nu poate fi ABA Banat. Eu sunt convins că tot eu o voi administra”, a spus, zâmbind, Titu Bojin. Asta în condițiile în care Bojin a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.