Alfred Simonis, noul președinte al PSD Timiș. Soția unui celebru interlop și...

Alfred Simonis, noul președinte al PSD Timiș. Soția unui celebru interlop și un deputat incompatibil, în noua echipă de conducere

0
DISTRIBUIȚI

PSD Timiș și-a ales noul președinte, astăzi, în cadrul unei conferințe extraordinare care a avut loc la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. La fel cum era de așteptat, pentru funcția de lider al organizației județene s-a înscris un singur candidat, și anume președintele interimar Alfred Simonis. Deputatul a fost numit lider al PSD Timiș la sfârșitul lunii decembrie, după ce Călin Dobra și-a dat demisia.

De asemenea, la conferința extraordinară a PSD Timiș a fost prezentă și conducerea centrală a partidului, în fruncte cu Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD, dar și Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. Totodată, și Sorin Grindeanu a fost prezent la conferință, în calitate de invitat special, care a stat lângă Marcel Ciolacu.
În total, la conferința extraordinară au fost convocați 180 de membri ai PSD Timiș, fiind prezenți 110 dintre aceștia. Astfel, în unanimitate de voturi Alfred Simonis a fost ales președinte al PSD Timiș.

Cu unanimitate de voturi au fost votați și ceilalți membri în conducerea partidului. Este vorba de Eugen Dogariu – președinte executiv, Sebastian Răducanu – secretar general, Aurel Novac – trezorier, iar vicepreședinți – Florică Bîrsășteanu, Sabin Bociu, Francisc Boldea, Virgil Bunescu, Călin Dobra, Bianca Gavriliță, Dan Idolu, Victor Malac, Ioan Mateescu, Adrian Negoiță, Ramona Olteanu (n.r. soția lui Adrian Olteanu, un personaj celebru în lumea interlopă), Teodor Pavel, Mihai Ritivoiu, Flavius Roșu, Ioan Sima, Gheorghe Stoian, Matei Suciu (n.r. care are o decizie definitivă de incompatibilitate), Ovidiu Ștefănescu, Cătălin Tiuch, Ionel Toma și Stoian Vasiu.

După ce a fost ales în funcția de președinte al PSD Timiș, Alfred Simonis a susținut un discurs în care a amintit faptul că este în partid de aproape 20 de ani. „Trebuie să redevenim organizația județeană capabilă să recâștige alegerile în județul Timiș.


Mulțumesc invitaților din conducerea centrală a PSD că au avut curaj să-și asume într-un moment dificil responsabilitatea de a conduce partidul. Am încredere că vor deschise larg ușile, astfel încât aerul să devină din ce în ce mai respirabil în PSD. Vorbim de un nou început. Noi, cei prezenți aici, susținem nou proiect politic pentru PSD. Este important să înțelegem unde ne aflăm, avem în față provocări reale și doar învingând demonii trecutului vom putea începe pe un nou drum”, a declarat Alfred Simonis.

De asemenea, noul lider al PSD Timiș a susținut că organizația județeană „poate și trebuie să fie în prima linie”, iar pentru a reuși acest lucru este nevoie să se înțeleagă faptul că oamenii au alte așteptări de la clasa politică. „Vechile metode de a face politică nu mai funcționează, am pierdut o parte din încrederea oamenilor. Am făcut greșeli majore, trebuie să recunoaștem. Me-am demis propriul guvern prin moțiune de cenzură, acesta a fost punctul de declin al PSD”, a precizat Alfred Simonis.

Au urmat discursurile mai multor pesediști prezenți la eveniment, printre care și cel al deputatului Matei Suciu, singurul parlamentar din Timiș care a votat moțiunea de cenzură prin care a fost demis guvernul condus de Sorin Grindeanu. De data aceasta, Matei Suciu a ținut să-l felicite pe Sorin Grindeanu, afirmând că îl susține.

„Organizația noastră este una atipică. Constatăm asta datorită faptului că la PSD Timiș nu este greu să ajungi președinte, ci este greu să te menți, să poți să dăinuiești. Rezultatele de la alegeri pot ține un președinte ani buni la vârful unei organizații. Este foarte important să dăm valoare fiecărui membru dintre noi, astfel încât să fim o echipă mult mai articulată, puternică. Vreau să îl felicit pe Sorin Grindeanu, care a înțeles să revină în partid și vreau să îl asigur de susținerea mea personală”, a declarat Matei Suciu.

De asemenea, și Călin Dobra a luat cuvântul, afirmând că „vreau să vă mulțumesc, stimați colegi, pentru că atunci când partidul a trecut prin momente grele, ați înțeles cu toții că trebuie să fim uniți. Da, am avut și rezultate care cred că nu ne fac cinste, dar după 20 ani de activitate în PSD, am învățat că trebuie să fim și corecți, și onești, să tragem linie și să analizăm rezultatele, s-au întâmplat și lucruri bune și mai puțin bune. Cred că astăzi este vorba despre altceva. Este startul pe care îl dăm aici privind alegerile locale și parlamentare. Este responsabilitatea noastră de a propune oameni în comunitățile locale care să îi reprezinte cu cinste. În noua conducere a PSD Timiș se află o echipă tânără care sunt convins că va demonstra la alegeri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.