Aproape 140 de cazuri de gripă, raportate în Timiș. Câte persoane au...

Aproape 140 de cazuri de gripă, raportate în Timiș. Câte persoane au fost vaccinate antigripal

0
DISTRIBUIȚI

Au fost raportate aproape 150 de cazuri de gripă, până în acest moment, în Timiș, dar deocamdată nu se poate vorbi de o epidemie de gripă în județul nostru.


Acesta este mesajul transmis de reprezentanții autorităților locale, la finalul unei ședințe care a avut loc, astăzi, la sediul Prefecturii Timiș, în care s-a discutat despre gripa sezonieră.

Potrivit Prefecturii Timiș, de la începutul sezonului gripal și până în prezent au fost distribuite 21.860 de doze de vaccin antigripal pentru grupele de populație considerate de risc. De asemenea, până la ora actuală, au fost raportate un număr de 138 de gripe clinice, din care 41 în unități de învățământ, cu 28 de internări și patru cazuri de sindrom respirator acut.

„Împreună cu Inspectoratul Școlar Județean a fost instituit un sistem de supraveghere a îmbolnăvirilor care presupune un triaj zilnic al elevilor. Totodată, s-a decis ca în cazul în care apar mai mult de trei cazuri într-o colectivitate (clasa de școală sau grupă de grădiniță) sau dacă peste 20% din elevi sau preșcolari lipsesc fiind bolnavi, să se suspende cursurile. Până la ora actuală, nu au fost astfel de cazuri”, a informat Prefectura Timiș.

Reprezentanții instituției mai arată că există o permanentă legătură între Direcția de Sănătatea Publică Timiș, Inspectoratul Școlar Timiș și spitale pentru monitorizarea cazurilor de îmbolnăviri gripale. Totodată, ca măsură suplimentară s-a impus restricționarea vizitelor în spitale, iar vizitatorii primesc echipament de protecție (măști) și se impune dezinfectarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.