ASU Politehnica a învins la scor Pobeda în primul amical din 2020....

ASU Politehnica a învins la scor Pobeda în primul amical din 2020. Navas şi Godin, „ca şi semnaţi” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” s-au impus categoric în faţa mai vechiei cunoştinţe din „Judeţ”, Pobeda Star Bisnov. ASU Politehnica a câştigat cu 5-1 împotriva echipei din Dudeştii Vechi, în primul joc de pregătire din noul an. La finalul partidei, antrenoru alb-violeţilor, Octavian Benga, a confirmat că spaniolul Rodrigo Navas şi ex-buzoiaul Liviu Godin vor rămâne la Timişoara.

O a treia noutate faţă de transferurile deja cunocute e şi revenirea fundaşului stânga Dragoş Coroiu, care a fost împrumutat la Dumbrăviţa în prima parte a sezonului. Cele trei noutăţi s-au regăsit în echipa folosită azi în prima repriză, alături de celelalte transferuri deja oficializate: Sofran, Codrea, Săulescu şi Al. Pop.

În urmă cu şase-şapte ani în jocurile directe din D-Timiş dintre Pobeda şi ASU Poli săreau scântei. Deşi gazdele şi-au schimbat echipa încleştări tari au fost şi pe sinteticul de la Baza 2. Alb-violeţii au deschis scorul prin Ioan Mera, după o lovitură de cap marcă înregistrată în minutul 10. Totuşi, după alte 12 minute Pobeda a replicat prin R. Boboiciov, care a înscris din apropiere. Nou sositul Săulescu a irosit o şansă mare înainte de golul de 2-1 marcat de un alt nou venit, Nicolae Sofran, fază la care oaspeţii au cerut ofsaid. Dragoş Săulescu s-a trecut până la urmă pe lista marcatorilor cu un şut din voleu chiar la finele primelor 45 de minute.

La reluare formaţia de ligă secundă a avut mai puţine probleme în propria jumătate şi putea să înscrie în mai multe rânduri. A făcut-o până la urmă de două ori, după două faze oarecum asemănătoare, în care portarul Pobedei a fost de fiecare dată driblat. Mai întâi de Axente (min. 72), apoi de Manea (75).

„Sunt mulţumit de efort, am făcut două echipe, i-am amestecat pe jucători. Nu suntem încă titulari şi rezerve, toţi pleacă cu şanse egale, de aceea i-am combinat, să spun aşa. Sunt mulţumit de efort după o săptămână destul de grea. S-a şi văzut puţină oboseală. Mi-aş fi dorit mult mai mult de la anumiţi jucători, dar trebuie să înţelegem că avem şi câţiva jucători noi, care trebuie să se acomodeze în cadrul lotului, dar vreau să-i felicit pe jucători pentru săptămâna care s-a încheiat. S-au pregătit exemplar şi nu am ce să le reproşez”, a spus la final Tavi Benga, tehnicianul Politehnicii.

Pentru timişoreni urmează de luni o perioadă mai grea, de pregătire fizică pe plan local, timp de nouă zile. Peste o săptămână, sâmbătă, 1 februarie, tot la Baza 2, ASU Poli va întâlni CSC Ghiroda în al doilea amical al iernii.

ASU Politehnica: Murariu – Sofran, Mera, Scutaru, Coroiu – Ignea, D. Codrea – Săulescu, Navas, Godin – Al. Pop (prima repriză); Borbei (Contra) – Jurj, Coadă, Vidrăsan, Cherecheş – Dros, B. Vasile – Trip, Manea, D. Radu – Axente (repriza secundă). Antrenor: Octavian Benga.

Pobeda: Lascu – Matei, Mirciov, Pricop, Vlad – Boboiciov, Briciu, Vasilcin, Rusu – V. Grigore, Novac. Au mai intrat: Bona – E.


Ciocan, Ciocani, Trancuolv, T. Budur, Halal, Colompar, Kalapiş. Antrenor: Daniel Vasilcin.

„Mai poate fi o venire şi o plecare”

Mijlocaşul ofensiv Rodrigo Navas Villanueva (24 ani, Alcala – L4 Spania) şi atacantul Liviu Godin (19 ani, ex-Buzău) sunt ca şi acontaţi de ASU Politehnica, urmând să se parafeze curând şi contractele. „Sunte jucători cu care ne-am dorit să completăm lotul… Repet, o imagine foarte clară sau randamentul lor nu poate să fie foarte ridicat, pentru că mai au nevoie să se adapteze, la oraş, la cerinţele echipei, chiar la temperatură, mă refer la jucătorul spaniol, pentru că vine dintr-o zonă mai caldă. Cu siguranţă, cu timpul, evoluţiile lor vor fi mai bune. Sper să-i încadrăm mai repede. Unitatea grupului se arată în primul rând prin aceste rezultate… Cei doi sunt ca şi semnaţi, urmează detaliile contractuale iar în momentul în care vor fi oficial vom anunţa pe site-ul clubului”, a precizat Octavian Benga despre cei care au fost mai întâi doar în pregătire cu a 6-a clasată din B.

Aşa cum era previzibil, ASU Poli nu a mai insistat pentru ghanezul aşteptat încă de la reunire, deoarece birocraţia ar fi întârziat mult transferul… „îl doream mult, făcuse parte din naţionala de juniori a Ghanei, apoi la tineret, acopera posturile de fundaş central de picior stâng şi fundaş stânga. Din păcate problemele cu viza m-au determinat să renunţ la el…”, a mai spus Benga. Totodată a fost confirmată despărţirea de Călin Popescu, rechemat la Sepsi: „A fost dorinţa celor de la Sepsi, am primit destul de târziu informarea, era mult mai simplu din decembrie să caut dublură pe acel post de junior, dar ne-am mişcat destul de repede, nu-i nicio problemă, găsim soluţii în acea zonă”.

În afara celor deja confirmaţi, ar mai putea avea loc o modificare în lotul alb-violet. „Se mai poate să apară un jucător, un jucător bun, vom afla luni sau marţi dacă-l vom lua. Lotul e 99% cel pe care l-aţi văzut. Mai poate fi o venire şi o plecare… de la mijloc în sus”, a conchis Tavi Benga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.