ASU Politehnica s-a reunit cu noutăţile iernii. Octavian Benga aşteaptă un spaniol...

ASU Politehnica s-a reunit cu noutăţile iernii. Octavian Benga aşteaptă un spaniol şi un ghanez GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

23 de jucători au fost prezenţi la primul antrenament din 2020 al „Băieţilor în ghete”. Printre ei s-au aflat şi cei patru nou sosiţi anunţaţi, dar şi juniori din propria pepinieră. ASU Politehnica mai aşteaptă patru jucători în pregătiri, dintre care doi sunt străini – un mijlocaş ofensiv spaniol, respectiv un fundaş ghanez. Lista plecărilor nu a fost nici ea încheiată, cel mai probabil moldoveanul Artiom Zabun va fi împrumutat pentru restul returului.

Alexandru Pop, Dragoş Săulescu, Dorin Codrea şi Nicolae Şofran, adică cele patru transferuri făcute de ASU Poli până acum, au luat contact cu gazonul de pe „Ştiinţa” alături de noii lor colegi. De la „grupa-minune” 2003 au fost prezenţi, pe lângă D. Radu şi Borbei, deja obişnuiţi cu seniorii, Rareş Bîrlovean, Ralf Kuhn şi Demetris Cristodulo. Absent motivat a fost internaţionalul moldovean Cristian Dros, care a debutat ieri ca titular la prima reprezentativă de peste Prut în eşecul la limită, scor 0-1, cu Suedia în Qatar. El va reveni la pregătire luni. De asemenea juniorul Călin Popescu a fost învoit.

„Mă bucur că a început pregătirea, îmi era şi dor de jucători, să ne antrenăm. Vreau să-i felicit încă o dată pentru parcursul pe care l-au avut în perioada în care am venit eu, l-aş numi aşa, brav, în ghilimele. Returul care urmează e cu totul alt campionat, datorită pauzei care este în România. Trebuie să ne pregătim, nu bine, foarte bine, marea majoritate a echipelor se întăresc. Am adus şi noi câţiva jucători care au acceptat condiţiile financiare propuse. Sunt exact pe profilul dorit, sper să vină cu un plus, să se închege cât mai repede acest lot, cu jucătorii noi, şi în etapele care vor urma să mergem pe aceeaşi linie. Să devenim o echipă cu mult mai multe meciuri fără înfrângere”, au fost primele declaraţii oficiale ale antrenorului Octavian Benga în noul an.

Tehnicianul şi-ar fi dorit un stagiu extern, dar până la urmă alb-violeţii au rămas acasă din raţiuni financiare. „Legat de perioada de pregătire, o vom desfăşura în Timişoara, desigur doream să avem un cantonament într-o zonă mai caldă, nu e nicio problemă, vom căuta prin alte mijloace să ne dezvoltăm local”, a mai spus „principalul”.

ASU Politehnica aşteaptă luni după-amiază sosirea unui jucător spaniol iar pe parcursul săptămânii viitoare şi a unui ghanez, ambii în probe. „Au venit o serie de jucători, vor mai veni doi jucători săptămâna viitoare, încă doi jucători care vor fi în probe, şi numărul acesta se va încheia seria achiziţiilor. Cei în probe sunt doi străini – un ghanez şi un spaniol – şi vor mai veni doi jucători Under 19, sper să avem cât mai repede lotul definitivat… Sunt jucători de picior stâng, am dorit să ne acoperim.


Ghanezul e fundaş central şi stâng. Spaniolul e mijlocaş central ofensiv”, a subliniat Benga.

Pe lângă Ungureanu, care va semna probabil cu Ghiroda, la fel ca tinerii împrumutaţi de timişoreni la divizionara C galben-albastră (Piţigoi şi Lazăr), ASU Poli s-a despărţit definitiv şi de mijlocaşul lateral Marvin Schieb. „Schieb a fost achiziţionat de cei de la Csikszereda, e mai aproape de casă, e un jucător de naţionalitate germană, cei de la Miercurea Ciuc şi l-au dorit. S-a încasat o anumită sumă de bani pentru el. E posibil ca Zabun să fie împrumutat, sunt discuţii cu diverse cluburi”, a precitat antrenorul „Băieţilor în ghete”. De asemenea Artiom Zabun va fi împrumutat, probabil la o formaţie de Liga a III-a pentru restul mini-returului.

„Ne reunim cu gândul să facem o pregătire foarte bună, chiar dacă nu plecăm niciunde. Sperăm să ţină vremea cu noi, să ne ajute în continuare. În orice domeniu, şi în sport, concurenţa e benefică, te face mai puternic. Ne dorim să continuăm în primul rând cu aceeaşi atitudine, să jucăm fiecare meci la victorie, să ne punem în slujba echipei şi vom vedea, vom lua fiecare meci pas cu pas… Eu îmi propun să joc cât mai bine, să-mi ajut echipa”, a spus şi atacantul Mircea Axente la început de an.

ASU Politehnica şi-a anunţat totodată şi programul de jocuri amicale din perioada de iarnă.

Lotul prezent la reunire: Murariu, Borbei, Contra – Jurj, Mera, Bîrlovean, Cherecheş, Vidrăsan, Manea, Vasile, Kuhn, Cristodulo, Axente, Şofran, Coadă, Scutaru, Motreanu, Codrea, Ignea, D. Radu, Săulescu, Al. Pop şi Trip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.