Bărbat reținut pentru o fraudă de aproape 7 milioane de euro. Se...

Bărbat reținut pentru o fraudă de aproape 7 milioane de euro. Se folosea de firme fantomă din Hong Kong

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-481361060">

Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT, fiind suspectat că a spălat bani, folosindu-se de o identitate falsă, și că a creat circuite financiare fictive, transferând bani în conturile unor firme din Hong Kong. În acest mod, a fraudat statul român cu circa 6,9 milioane de euro.

Individul este suspectat de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani în formă continuată.

„În perioada ianuarie 2012 – august 2014, inculpatul, folosindu-se de o identitate falsă, a constituit, împreună cu alți doi membrii familiei sale, un grup infracțional organizat, ce a acționat sistematic în scopul creării unui circuit de tranzacționare cu caracter evazionist în vederea prejudicierii bugetului de stat prin neplata taxelor și impozitelor aferente operațiunilor comerciale desfășurate”, anunță DIICOT.

Astfel, prin intermediul mai multor societăți de tip fantomă, membrii grupării au creat circuite financiare fictive în scopul de a ascunde sau de a disimula adevărata natură a provenienței, a circulației ori a drepturilor asupra sumelor de bani transferate cunoscând că acestea provin din săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în acest mod fiind sustrase de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

Conform sursei citate, pentru a crea o aparență de legalitate a operațiunilor înregistrate în evidențele contabile precum și în vederea ascunderii sursei impozabile, membrii grupării transferau sume mari de bani din conturile firmelor deținute de aceștia, către firmele de tip fantomă, urmate de virarea banilor în conturile unor entități financiare din Hong Kong.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că gruparea infracțională a prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ 6.870.000 euro.

În acest caz, procurorii și polițiștii din Capitală au făcut percheziții în municipiului București și în județul Ilfov și au ridicat sumele de 291.000 de lei, 5.060 de dolari, precum și mai multe documente contabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.