Bilanț IGPR: Aproape trei tone de droguri, scoase de pe piață, în...

Bilanț IGPR: Aproape trei tone de droguri, scoase de pe piață, în primele 11 luni ale anului 2019

2
DISTRIBUIȚI

Aproape trei tone de droguri au fost scoase de pe piață de polițiști și procurori DIICOT, în primele 11 luni ale anului 2019, fiind destructurate 57 de grupuri de traficanți de stupefiante, anunță Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

„În primele 11 luni ale anului 2019, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au desfăşurat 959 de acţiuni operative pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate trafic și consum ilicit de droguri. În urma activităților derulate de poliţiştii antidrog împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au fost emise 510 rechizitorii și au fost încheiate 256 de acorduri de recunoaștere a vinovăției prin care au fost trimise în judecată 1.458 de persoane fizice și juridice bănuite de săvârşirea a 2.311 infracţiuni”, potrivit sursei citate.

Din totalul persoanelor inculpate, 601 au fost reţinute sau arestate.

„În această perioadă, au fost destructurate 57 grupuri organizate de trafic de droguri, formate din 372 de persoane ce au trimise în judecată.


De asemenea, au fost scoase de pe piață 2.842,06 kilograme de droguri (dintre care 1.747,73 kilograme de droguri de mare risc și 1.094,33 kilograme de droguri de risc) şi 47.736 de comprimate”, anunță oamenii legii.

Timp de aproximativ cinci luni, polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au investigat activitatea infracțională a unui grup organizat care s-ar fi ocupat de procurarea din Spania, transportul, introducerea în țară și distribuția în București de droguri de risc, de ordinul sutelor de kilograme.

„În 23 noiembrie 2019, polițiștii antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au organizat o acțiune în București, finalizată cu 3 prinderi în flagrant delict și o percheziție domiciliară. În urma acțiunii, au fost ridicate 54 de pungi cu cannabis (de aproximativ 30 de kilograme), sumele de 40.150 de lei și 12.220 de euro, 6 telefoane mobile și 6 cartele SIM. Șapte membri ai grupării au fost prezentați procurorului de caz D.I.I.C.O.T., pentru audieri și luarea măsurilor preventive, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și constituire a unui grup infracțional organizat”, potrivit IGPR.

Cinci dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ieri, iar ulterior au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

2 COMENTARII

  1. Stimate domnule Marius Popescu, de ce nu sa postat comentariul meu? Nu contine jigniri!
    De ce nu acceptați o critică spusă cu bun simț și umor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.