Blazzaj, concert și lansare de single nou: „În viitorul album vom vorbi...

Blazzaj, concert și lansare de single nou: „În viitorul album vom vorbi despre scutere roz generatoare de apocalipsă și multe alte teme la fel de actuale“

0
DISTRIBUIȚI

În cazul unei etichetări necesare a presei de specialitate, Blazzaj se încadrează indubitabil în secțiunea „cele mai interesante formații made in Timișoara“. Trupa care s-a născut cu 22 de ani în urmă este o „rara avis“ în peisajul concertistic, aparițiile lor în fața publicului având întotdeauna un vibe aparte. Formația care a luat naștere în 1998 a editat până acum albumele „Blazzaj“ și „Macadam“ și pregătește de câțiva ani buni un nou material discografic. Până la apariția acestuia, băieții din Blazzaj pregătesc lansarea unui nou single, Spre Stele, evenimentul fiind „colorat“ cu un concert care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

„Este o piesă de dragoste. Dragoste intergalactică și totodată dragostea noastră pentru acestă planetă. Acestă piesă s-a născut dintr-un riff de chitară într-o sală mică de repetiții, dar va străbate țara, apoi continentele și în final va fi fredonată pe planete nemaivăzute“, a spus vocea trupei, Octavian Horvath.

De-a lungul anilor, Blazzaj a reușit să se evidențieze de restul „plutonului“ printr-o culoare muzicală proprie dublată de un spectacol live incendiar, iar topping-ul de texte sarcastice și „de efect“ au asigurat acel „je ne sais quoi“ care separă formațiile cu stil de restul lumii.


Cei care au asistat la show-urile lor s-au prins urgent că acestea „curg“ de la sine și emană bun gust și prospețime, toate aceste calități fiind generate de plăcerea nebună de a cânta a celor care se află pe scenă. Desigur, „în spate“ există câțiva muzicieni cu experiență, care sunt implicați și-n alte proiecte. Acest ultim amănunt este principalul motiv pentru care aparițiile lor sunt mai mult decât rare și pentru faptul că cel de-al treilea album se naște atât de greu.

„Mult așteptatul album Blazzaj se lasă… așteptat. De fapt el are un ritm și o viață a lui, care nu ține cont de dorințele membriilor trupei Blazzaj, deocamdată el se prezintă în fața ascultătorilor cu un single – Spre stele. În viitorul album vom vorbi despre dragostea de patrie, despre obligativitatea afișării ecusonului, despre scutere roz generatoare de apocalipsă, despre pierderi de frecvențe, despre uși batante și pistoale și despre multe alte teme la fel de actuale“, a mărturisit solistul formației.

Unul din multele concerte memorabile susținute de cei de la Blazzaj a avut loc la mijlocul lunii decembrie 2013 în sala de concerte a liceului „Ion Vidu”, unde a avut loc aniversarea a 15 ani de existență a trupei. În ceea ce privește un posibil concert aniversar „de 22 de ani“, solistul formației ne-a anunțat cât se poate de șăgalnic că acesta nu va avea loc. „Nu plănuim nici un eveniment aniversar anul acesta, pentru că 22 nu este un număr prim, sigur anul viitor avem o șansă“, a mai spus Octavian Horvath.

Concertul de lansarea a noului single, „Spre Stele”, va avea loc vineri, 24 ianuarie, de la ora 21, la Capcana, iar biletele costă 40 lei în avans și 50 lei la fața locului. „Echipajul” Blazzaj este alcătuit din Valentin Potra – tobe, Sergiu Cătană – percuție, percuție electronică, Alexandru Pascu – bass, Gabriel Almași – ghitară, synth, Petrică Ionuțescu – trompetă, clape, Lucian Nagy – saxofon, instrumente de suflat și Octavian Horvath – voce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.