Ciolacu, întrebat despre deputatul incompatibil: „Chiar am crezut că a furat mitropolia”....

Ciolacu, întrebat despre deputatul incompatibil: „Chiar am crezut că a furat mitropolia”. Cu ce explicații i-a sărit în ajutor Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

 

Din noua conducerea PSD Timiș fac part și două persoane cu probleme – Ramona Olteanu, soția lui Adrian Olteanu, un personaj celebru în lumea interlopă din Timișoara, și deputatul Matei Suciu, care a fost găsit incompatibil de ANI după ce a deținut simultan funcția de senator și de administrator la două firme. Cei doi au fost aleși, astăzi, în cadrul conferinței extraordinare a PSD Timiș, vicepreședinți ai organizației județene.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, aseară, în cadrul unei conferințe de presă cum comentează faptul că cei doi au fost aleși în conducerea PSD Timiș, însă președintele interimar al PSD a fost salvat de Sorin Grindeanu, care a dorit să facă mai multe precizări.

„În iunie 2017, erați cu toții aproape în curte la PSD Timiș. Am vrut să simt și am simțit pulsul organizației care m-a promovat și care dacă îmi spunea e cazul să lași jos tot, asta făceam. Sigur că am avut în acea perioadă din timpul, de după moțiune dezamăgiri personale foarte multe, pe care le citesc acum, la aproape trei ani după, într-o cheie politică. Despre unii că au votat acea moțiune, despre alții că se ascundeau după perdea și lumea era jos, prea puțin importante aceste lucruri dacă privim din perspectiva evoluțiilor ulterioare.


Legat de părțile de integritate, pentru că mi se pare extrem de important acest lucru, eu cred că în statutul partidului trebuie să fie mult mai clare criteriile de promovare în partid, noul statut care probabil va fi votat în congres, criteriile de promovare în partid și criteriile de integritate. Să fie foarte clar acest lucru, încât să evităm situații care nu de fiecare dată ne fac cinste. Aceste criterii trebuie să plece de la prezumția de nevinovăție a fiecăruia. Este extrem de important, fiindcă altfel s-ar putea să intrăm într-o sarabandă care să nu fie benefică pentru nimeni. Avem destule exemple de oameni politici care în instanță, cu sentință definitivă, și-au dovedit nevinovăția, dar e absolut necesar ca în noul statut să clarifice aceste lucruri, plecând de la prezumția de nevinovăție”, a declarat Sorin Grindeanu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a ținut să precizeze că se va încerca aplicarea acestor criterii de integritate de către Consiliul Național al PSD, „un for mult mai larg din care fac parte toți parlamentarii, o sumă importantă de aleși locali și atunci efectul subiectivismului și interesul major al partidului ar fi prioritar”.

Totodată, un alt jurnalist a revenit asupra situației în care se află Matei Suciu, iar Alfred Simonis a explicat, referitor la faptul că deputatul a fost moțiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul Grindeanu, că „în urmă cu ceva timp, Matei Suciu și-a recunoscut greșeala din 2017. O regretă și cred că orice om merită o nouă șansă”.

Marcel Ciolacu a intervenit pentru a preciza că „nu am avut cunoștință de aceste lucruri, nu sunt polițist să urmăresc ce fac parlamentarii sau care-s problemele în județ”. În discuție a intervenit din nou Alfred Simonis, afirmând că „Matei Suciu a fost pentru trei săptămâni, în 2012, și parlamentar și administrator al unei societăți comerciale care nu a avut niciun fel de activitate în acea perioadă. Pe legea nouă, votată cu majoritate covârșitoare în Parlamentul României, domnul Suciu nu mai este în conflict de interese”.
„Chiar am crezut că a furat mitropolia”, a spus ironic Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.