Concert de lansare a albumului „Un cântec promis“, cu formația Rockabil, la...

Concert de lansare a albumului „Un cântec promis“, cu formația Rockabil, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul anului trecut, formaţia Rockabil a lansat cel de-al doilea material discografic care poartă numele de „Un cântec promis“. Cu ocazia lansării acestui disc, formația a fost prezentă în cadrul emisiunii Muzicorama realizată de Bogdan Puriș la Radio Timișoara și a susținut un concert la Lugoj.

„Acest al doilea album al trupei Rockabil, a apărut din necesitatea firească de-a contiua ceea ce am realizat cu „Începuturi”, discul de debut. Fiecare din cei care au venit la pupitrele lăsate libere în 2013, mă refer la Grigore Bujor Hariga-chitară solo, Valentin Ivănescu-vocal, chitară bas, claviaturi, ocazional Adi Văduva-chitară bas, vocal și Petre Prisacaru-tobe, alături de Marian Drăghia-chitară solo, vocal, membru fondator, și-au adus aportul cu compoziții, texte, idei, care s-au lucrat împreună, dar, au lăsat amprenta proprie asupra pieselor originale care alcătuiesc acest CD. Am început lucrul la acest album în toamna anului 2017 și l-am finalizat la începutul lui decembrie 2019. Doar una din piese și anume Colindă, am imprimat-o în decembrie 2015, ocazie cu care am și postat un videoclip pe youtube. Actualul album conține 10 piese originale cu excepția Colindului, care e o prelucrare după un minunat cântec tradițional de Crăciun, pe care l-am auzit interpretat de un grup de studenți la Teologie de la Sibiu cu ocazia primului Crăciun liber petrecut de mine în Ardeal, la Craciunel, în 1989.


Am fost cu toții de acord să-l includem pe acest disc, mai ales că lansarea albumului e în preajma sărbătorii Crăciunului. Ca orientare stilistică, materialul de față e în registrul melosului bănățean, care ne-a marcat pe noi toți, că muzicieni, rodați însă în decade diferite. Deși gusturile n-au fost întotdeauna aceleași, am hotărât totuși să abordăm mai multe stiluri muzicale, în așa fel, încât materialul de față să fie cât mai divers. Există rock clasic cu influențe arhaice, jazz-rock, blues, piese de atmosferă, în fine pop-rock“, spune Valentin Ivănescu, chitaristul formației.

Lansarea din Timișoara a acestui disc va avea loc sâmbătă, 1 februarie, de la ora 20, la Manufactura, iar în deschiderea acestui concert va avea loc o prezentare a albumului discografic, realizată de Mimo Obradov.

Critic muzical şi publicist, realizator de emisiuni radio şi TV şi traducător din mai multe limbi, Mimo Obradov (născut în 21 mai 1958, la Timişoara) a devenit cunoscut melomanilor din întreaga ţară graţie celor patru volume ale „Istorii şi Story Rock“, apărute la Editura Marineasa între 1995 şi 2000. Acum șase ani, sub aceeaşi semnătură a apărut şi „Peste rock şi după roll“, o carte dedicată rock-ului timişorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.