Conducerea centrală a PNL îi strică planurile lui Nicolae Robu. PNL Timiș...

Conducerea centrală a PNL îi strică planurile lui Nicolae Robu. PNL Timiș trebuie să desemneze un candidat pentru consiliul județean

0
DISTRIBUIȚI

Conducerea centrală a PNL îi strică planurile primarului Robu în ceea ce privește desemnarea unei persoane care să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Vă reamintim că Nicolae Robu a declarat, vineri, că în cazul se va decide ca președintele de consiliu județean să nu fie ales prin vot direct, ci de către consilierii județeni, atunci PNL Timiș nu va mai desemna o persoană pe care să o susțină pentru această funcție.

Totuși, senatorul Alina Gorghiu a afirmat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Timiș că, indiferent de situație, trebuie desemnat un candidat, iar numele acestuia va fi făcut public cel târziu până în data de 24 februarie. De altfel, Biroul Executiv al PNL a stabilit un calendar de campanie, pe care Alina Gorghiu l-a făcut public.

„Între 15-18 februarie se finalizează sondajele în toate municipiile reședință de județ. În 25 februarie se finalizează selecția candidaților din mediul urban și a candidaților pentru funcția de președinte de consiliu județean. Deci, pe 25 februarie, practic, vom ști cu toții cine va fi candidatul Timișoarei și cine va fi candidatul pentru președinția consiliului județean, indiferent de felul în care va fi ales președintele de consiliu județean.


Veți ști de la sfârșit lunii februarie cine va fi din partea PNL propunerea pentru consiliul județean. Eu vă spun decizia Biroului Executiv, conducerea PNL a stabilit acest calendar votat în unanimitate. Între 1 martie – 5 aprilie se vor strânge semnăturile pentru candidați, iar în jurul datei de 14 aprilie este termenul limită de depunere a candidaturilor”, a declarat Alina Gorghiu.

De asemenea, deputatul de Timiș Ben Oni Ardelean a precizat că s-a stabilit că nu vor fi acceptați primari de la PSD la PNL.

„În această perioadă de precampanie am luat niște decizii la nivelul PNL, în Biroul Executiv. Și anume, să finalizăm un calendar de campanie cât de curând, ceea ce înseamnă că în anumite zone vor începe sondaje pentru toți cei care sunt în pozițiile de competiție și bineînțeles că lucrul acesta o să ne confere și nouă o imagine foarte clară a ceea ce avem în teritoriu. Bineînțeles că ceea ce ne interesează în acest moment este zona de Timiș, ca parlamentari de Timiș ne interesează foarte mult în zonele unde nu avem primari cum putem să câștigăm aceste primării. Există tot felul de discuții, dacă luăm, nu luăm primari. Există o decizie a Biroului Național al PNL prin care nu acceptăm niciun fel de transfer din partea PSD-ului la PNL. Să fie foarte clar acest lucru, nu luăm pe nimeni”, a detaliat Ben Oni Ardelean.

Totodată, deputatul de Timiș a mai precizat că persoanele care vor fi desemnate sau alese în fruntea consiliului județean, precum și candidații pentru funcția de primari de reședințe sunt aleși alături de conducerea centrală a PNL.

„Discuțiile pe care le avem acum în cadrul PNL-ului, pozițiile care au fost exprimate și de către președintele României, și de către premierul României este că se va merge pe formula în care nu dorim să creăm baroni locali, ci dimpotrivă, vor fi aleși din rândul consilierilor consiliului județean. Cel care va fi desemnat președinte sau ales la consiliul județean, precum și primarii de reședință sunt aleși alături de conducerea centrală a PNL”, a afirmat Ben Oni Ardelean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.