Copii care trăiau în colibe la Timișoara, dați în grija Protecției Copilului

Copii care trăiau în colibe la Timișoara, dați în grija Protecției Copilului

0
DISTRIBUIȚI

MARIUS POPESCU

Nu mai puțin de 13 persoane – printre care se află și copii – ce trăiau în condiții mizere, în locuințe improvizate, pe un teren din partea de sud-est a Timișoarei, au fost depistați de polițiștii locali, în urma unor sesizări. Copiii și mamele au fost predați în grija Protecției Copilului, iar bărbații duși la un adăpost de zi din Timișoara.

Acțiunea polițiștilor din cadrul Serviciului Protecția Mediului și Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă a avut loc în această dimineață.


Împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială Comunitară Timișoara s-au deplasat pe terenul situat pe b-dul Liviu Rebreanu, colț cu b-dul Sudului, vizavi de Hotel Lido, unde se știa că există persoane ce locuiesc fără adăpost, în colibe, în condiții mizere.

Au fost identificate și introduse în baza de date 13 persoane, printre care și patru minori, unul de 17 ani, iar ceilalți trei de 2, 4 și 9 ani. Minorii, împreună cu mamele au fost predați către DGASPC Timiș, celelalte persoane fiind transportate la adăpostul de pe str. Învățătorului.

S-a stabilit ca în cursul acestei săptămâni să fie organizată, împreună cu reprezentanții Biroului Salubrizare din cadrul Primăriei, o acțiune de desființare a adăposturilor improvizate și igienizare a terenului. Polițiștii locali au identificat și luat măsurile legate anul trecut în cazul a 90 de adăposturi improvizate depistate în cadrul patrulărilor sau sesizate de cetățeni pe raza municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.