Deputatul USR de Timiș Cătălin Drulă: Licitația pentru proiectarea și execuția noului...

Deputatul USR de Timiș Cătălin Drulă: Licitația pentru proiectarea și execuția noului racord la A1 ar putea fi lansată în februarie

0
DISTRIBUIȚI

racord A1

Vești bune aduse de Cătălin Drulă, deputat USR de Timiș. Parlamentarul susține că există mari șanse ca licitația pentru proiectarea și execuția noului racord la autostrada A1, prin Sânandrei, să fie lansată în luna februarie a acestui an.

„Am primit astăzi promisiunea de la ministrul Transporturilor, Lucian Bode, că licitația pentru proiectarea și execuția Drumului de legătură DN69 (Sânandrei)-autostrada A1 va fi lansată pe SICAP până pe 14 februarie, cu termen de depunere a ofertelor în aprilie. Acest nou drum expres de 10 km este un proiect pentru m-am luptat în ultimii trei ani.


Am reușit în bugetul de stat pe 2020 să mi se accepte amendamentul de creștere a sumelor alocate pentru proiect de la 20 la 30 de milioane de lei, suficient pentru achitarea avansului contractual. În anii trecuți – cu adrese, interpelări, întâlniri – am reușit încet-încet să împing autoritățile să facă pașii birocratici din spate – acord de mediu, formular de finanțare europeană, aprobare de către guvern a indicatorilor tehnico-economici”, a precizat Cătălin Drulă.

Deputatul USR de Timiș a mai afirmat că i-a cerut ministrului Transporturilor să se asigure că se vor lansa concomitent și licitațiile conexe pentru achiziția serviciilor de supervizare, de verificare a proiectului tehnic și de întocmire a documentațiilor cadastrale/exproprieri.

„CNAIR are prostul obicei să uite de aceste licitații, producând astfel întârzieri uneori și de câțiva ani pentru proiecte. Am primit promisiunea că vor fi lansate concomitent. Voi urmări în continuare derularea acestui proiect foarte important pentru Timiș. O nouă descărcare modernă de tip drum expres cu legătură în partea de vest a orașului (și centură) este absolut necesară pentru Timișoara. În viitor acest drum ar putea fi și primul segment din legătura rapidă între autostrada A1 și autostrada Timișoara-Moravița”, a detaliat Cătălin Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.