Direcțiile de pașapoarte și de permise, deschise sâmbătă și duminică

Direcțiile de pașapoarte și de permise, deschise sâmbătă și duminică

0
DISTRIBUIȚI

Direcția Generală de Pașapoarte, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, precum și serviciile teritoriale vor fi deschis sâmbătă și duminică, între orele 9.00 – 15.00, respectiv 9.00 – 13.00, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, în zilele de sâmbătă și duminică, se vor elibera certificate de cazier judiciar la sediile tuturor inspectoratelor de poliție.

MAI a comunicat și bilanțul activităților din primele zile ale anului. „În primele zile ale anului 2020, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acționat pentru asigurarea unui climat de siguranță și în sprijinul cetățenilor. Peste 21.500 de angajați ai MAI au fost la datorie, zilnic, în perioada 1 – 3 ianuarie. În noaptea de Revelion, la nivel național, au fost organizate 180 de evenimente cultural-artistice organizate în spațiul public la care au participat aproximativ 320.000 de persoane. Polițiștii, pompierii și jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică și intervenția în situații de urgență la toate aceste manifestări. Datorită mobilizării și a prezenței active a efectivelor MAI, nu s-au produs incidente grave în timpul manifestărilor publice”, precizează MAI.

Pe palierul de ordine publică, în perioada 1-3 ianuarie, s-a intervenit la 7.358 evenimente sesizate prin numărul unic de urgență 112, dintre care 7.298 au fost direcționate către poliție, iar 60 către jandarmerie.

Poliția rutieră a acționat zilnic cu aproximativ 1.500 de agenți și ofițeri și 269 aparate radar, pe principalele artere rutiere pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor rutiere grave.

„Ținând cont de numărul mare de cetățeni români care lucrează în afara țării, dar și de cel al turiștilor străini care au petrecut sărbătorile de iarnă în România, au fost menținute măsurile dispuse la frontiera de stat pentru asigurarea unui timp scăzut de așteptare în punctele de trece a frontierei.


Zilnic, în medie, la granițele României au acționat 4.068 polițiști de frontieră”, menționează oficialii ministerului.

În primele trei zile ale acestui an, frontiera României a fost tranzitată de 525.947 persoane, 221.106 pe sensul de intrare, respectiv 304.841 pe sensul de ieșire din țară.

Pompierii au intervenit pentru stingerea a 310 incendii, iar paramedicii SMURD au acordat asistență medicală de urgență pentru 3.977 persoane, majoritatea cazurilor fiind sesizate prin numărul unic de urgență 112.

„Peste 2.300 de jandarmi au fost zilnic angrenați în misiuni, cu accent pe asigurarea măsurilor de ordine publică la evenimentele cu un număr mare de participanți, dar și în zonele montane, având în vedere numărul mare de turiști care au petrecut minivacanța de revelion în stațiunile din zona de munte”, conform MAI.

Ofițerii și subofițerii Jandarmeriei Montane au intervenit în șase cazuri pentru căutarea și salvarea unor persoane aflate în situații de risc, cele mai întâlnite situații fiind cazurile de persoane rămase înzăpezite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.