Dirijorul Cristian Măcelaru a câștigat premiul Grammy pentru un album de muzică...

Dirijorul Cristian Măcelaru a câștigat premiul Grammy pentru un album de muzică clasică

0
DISTRIBUIȚI

Dirijorul Cristian Măcelaru (39 de ani, născut la Timișoara) a câştigat un premiu Grammy pentru albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto“, fiind al doilea dirijor român care primeşte această distincţie, după victoria lui Christian Badea din 1985.

Violonista scoţiană Nicola Benedetti, dirijorul român Cristian Măcelaru şi Orchestra Simfonică din Philadelphia au câştigat premiul Grammy la categoria Cea mai bună interpretare instrumentală solo pentru albumul ce cuprinde lucrări de Wynton Marsalis – Concertul în re major pentru vioară şi orchestră şi Suita pentru vioară, care pot fi ascultate pe site-ul Radio România Muzical.


Măcelaru şi Benedetti au mai fost nominalizaţi la categoria Best Contemporary Classical Composition, care a fost câştigată de „Higdon: Harp Concerto“, compus de Jennifer Higdon.

În luna noiembrie a anului trecut, Cristian Măcelaru a fost numit director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei, funcţie ce va fi preluată începând cu anul 2021. În prezent, el este dirijor şef al Orchestrei Radiodifuziunii WDR din Koln – Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.