DJ Oz: „Oamenii au mult mai ușor acces la informație, la muzică,...

DJ Oz: „Oamenii au mult mai ușor acces la informație, la muzică, sunt foarte selectivi“

0
DISTRIBUIȚI

DJ Oz este o figură binecunoscută pentru amatorii de petreceri din Timișoara, în ultimii 16 ani acesta fiind prezent la pupitrul de mixaj într-o serie de cluburi și pub-uri din oraș. Printre locurile unde a fost rezident în această perioadă se numără Irish, Vegas , CCCP, Sesto, The Note, No Name, Vanilla, La Mouche Society Arad, Club 30, Bunker, Atu, Stage Pub sau The 80’s. Am realizat un interviu alături de DJ Oz în care am aflat cum a deprins pasiunea pentru meseria de DJ, care au fost cele mai frumoase momente ale lui și ce se întâmplă atunci când cineva îi cere o piesă care nu se potriveste in playlist-ul serii…..

– Care e numele tău adevărat și care au fost primele tale experiențe muzicale?

– Bogdan Cînepă este numele meu, primul contact cu muzica l-am avut de foarte mic copil. Prima mea amintire este cu doua boxe si un magnetofon Majak. Îmi era foarte frică de acele boxe la început, le asociam cu ceva “ balauri”. Ascultam muzică zilnic, tatăl meu având o colecție de benzi de magnetofon.

– De unde s-a născut pasiunea pentru DJ-ing? Care au fost primii pași în acest sens?

– Am fost pasionat de mic de muzică și tot ce însemna tehnologia de redare. Eram fascinat de butoane si am învățat destul de repede ce rol au. Stăteam ore în șir si mă uitam la poze din diverse reviste cu tot felul de echipamente de muzică. În clasa 10-a din banii strânși mi-am cumpărat primul deck Electromureș. Cu el, majak-ul si cele doua boxe am început să merg pe la diferite zile de naștere sau să dau câte un party spontan acasă.

– Cum era atmosfera de party-uri în anii trecuți ? Care e situația din zilele noastre?

– Hmm, anii trecuți… Oamenii erau mult mai relaxați din punctul meu de vedere, veneau în club/discotecă setați pe dans, abia așteptau ca dj-ul să înceapă, să-i surprindă. Evoluția tehnologiei a schimbat un pic treaba în domeniul acesta, ca în orice alt domeniu bineînțeles. Nu neapărat în rău, oamenii au mult mai ușor acces la informație, la muzică, sunt foarte selectivi. Eu o văd ca o provocare pentru mine, să-i surprind, să-i țin pe ringul de dans. Contează foarte mult omul din spatele pupitrului, capacitatea lui de a se adapta la clienți, bine-nțeles respectând profilul locației.

-Îți mai amintești cum a fost momentul când ai pus pentru prima oară muzică în fața unui public? Aveai emoții, cum ai trecut de acest „examen“? Azi mai ai emoții?

– Normal că am avut emoții, și acum mai am, emoțiile sunt constructive, te focusezi mult mai bine pe ce ai de făcut. Nu îmi amintesc seri să nu fi avut emoții. Îmi doream sa ajung să pun muzică in fața unor oameni pe care nu-i cunosc. Prima mea seară „de club“ a fost în 2004 în Irish. Eram fost terminat, mai ales că unul dintre playere refuza două din trei CD-uri. M-a ajutat energia oamenilor, dorința de party. Și a ieșit bine.

– Când s-au petrecut și care au fost cele mai bune lecții pe care le-ai învățat în complicata poveste de interacțiune cu publicul?

– Am învățat treptat meseria asta, urmăream foarte atent tehnicile de mixaj de la alți dj și încercam să le personalizez cât de mult pot pentru stilul meu.


Trebuie să simți oamenii, să încerci pe cât de mult poți să-i duci în zona de confort, să-i faci sa se simtă bine, relaxați, să le exprimi bucuria.

– Cât de importantă este cultura muzicală a unui DJ în zilele noastre? Cât de mult contează tehnica de mixaj?Un DJ bun trebuie să le stăpânească pe amândouă?

– Un DJ bun trebuie obligatoriu să aibă cultură muzicală, dar în egală măsură sa fie tehnic. Trebuie să asculți foarte multă muzică, să cunoști valoarea unei piese, să știi când este momentul ei.

– Faci parte din „garda“ veche a DJ-ilor . Cum vezi „garda“ nouă?

– Sunt foarte mulți DJ buni din generația nouă, contează foarte mult pasiunea și cât timp investesc în dezvoltarea lor. Până la urmă și eu am fost nou la început, am crescut treptat, am învățat și încă învăț.

– Care au fost cele mai frumoase momente din cariera ta de DJ? Ai avut și momente mai puțin reușite? Cum ai trecut peste ele?

– Pentru mine momentele frumoase sunt cele în care vezi că oamenii apreciază ceea ce faci. Și da, am avut și seri mai proaste sau poate așteptările mele erau prea mari. Am învățat din greșeli, încercând sa nu le mai repet. Câteodată îmi iese, câteodată mai învăț…

Cum procedezi când cineva îți cere o piesă care nu se potrivește în playlist-ul serii?

– Eu nu cred in playlist-ul serii, fiecare locație are un profil, dacă sunt oameni care cer piese ce nu se regăsesc în acel profil, le spun zâmbind că nu se poate.

-Care sunt avantajele de a fi DJ și care sunt lucrurile mai puțin plăcute din această meserie?

– Avantajul principal este că fac ceea ce îmi place, bucuria oamenilor îmi dă energia de care am nevoie pentru a depăși lipsa nesomnului.

– Care sunt deosebirile între un DJ de club si un DJ de eveniment privat ? Care dintre ele e mai greu de realizat?

– Cred că ambele sunt la fel, același lucru faci, diferența este că la evenimentele private trebuie să controlezi o structură muzicală mult mai mare. Într-un club/pub, oamenilor dacă nu le place pleacă în altă parte.

– Unde te vezi peste cinci ani, care-s planurile tale de viitor?

– Făcând tot asta sincer. Îmi place prea mult ca să renunț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.