Dobra: 60 kilometri de drumuri județene din Timiș, modernizate cu bani de...

Dobra: 60 kilometri de drumuri județene din Timiș, modernizate cu bani de la Guvern

1
DISTRIBUIȚI

asfaltare

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că aproximativ 60 de kilometri de drumuri județene au fost sau urmează să fie modernizate cu bani de la Guvern. În total, județul nostru a reușit să atragă, în 2019, o sumă care se ridică la 150 milioane de lei pentru reabilitarea sau asfaltarea șoselelor din Timiș, bani guvernamentali.

„În ceea ce privește fondurile guvernamentale, am reușit să atragem o sumă de 150 milioane lei pentru infrastructura rutieră.


Zece drumuri de pe raza județului Timiș au fost modernizate sau chiar au văzut pentru prima dată asfalt. Vorbim de aproximativ 60 de kilometri de drumuri județene modernizate, reabilitate sau chiar asfaltate. Un proiect a fost finalizat, patru sunt în execuție, iar alte patru sunt în faza de evaluare a ofertelor pentru execuție. Cel de-al zecilea proiect este în pregătirea documentației pentru lansarea licitației privind proiectarea și execuția”, a explicat Călin Dobra.

Potrivit șefului CJ Timiș, printre aceste proiecte se numără lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara – Moșnița și a celui de la centură la Aeroportul Timișoara.

„Aceste proiecte sunt importante pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru că discutăm de drumul Timișoara – Moșnița, patru benzi, discutăm de drumul de la centură până la aeroport, patru benzi. Sunt câteva din drumurile care sunt foarte așteptate în mod special în zona periurbană, dar nu numai, pentru că avem un exemplu drumul Seceani – Fibiș, un drum important pentru acces la descărcarea de pe autostradă. Eu sper ca în anul 2020 toate aceste drumuri să se demareze în ceea ce privește execuția lucrărilor”, a detaliat Călin Dobra.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.